Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

V Rimu končno začetek Eura 2020

IV, 11.06.2021 07:30:16

Leto dni prepozno, a komu mar.

Delite na:
V Rimu končno začetek Eura 2020
euro 2020 maskota Profimedia

Najpomembneje, da se vendarle začenja!

Petek je dan za začetek 16. nogometnega prvenstva stare celine. Čeprav bo turnir zaradi lanske epidemije koronavirusa odigran v letu 2021, uradno še vedno nosi ime Euro 2020. Za končno slavo se bo udarilo 24 reprezentanc, slovenske izbrane vrste žal ne bo med njimi. Vseeno ni vrag, da bodo številni Slovenci v času tekem prikovani pred televizijske sprejemnike.

Tokrat bo obračune prenašala športna televizija Šport TV. Kot  je že znano, bo tokratno evropsko prvenstvo potekalo po vsej Evropi. Uvodna tekma bo sicer v Rimu, kjer bo na kultnem Olimpicu Italija gostila Turčijo.

Poleg večnega mesta bodo tekme gostili še London, kjer bo med drugim polfinale in finale, Baku, Sankt Peterburg, Sevilla, Bukarešta, Amsterdam, Glasgow, München, Budimpešta in Köbenhavn.

Prvenstvo bo potekalo mesec dni, finale bo na sporedu 11. julija, naslov bodo branili Portugalci, katerih napad bo tudi tokrat vodil neuničljivi superzvezdnik Cristiano Ronaldo.

Čeprav slovenskih nogometašev na tokratnem evropskem prvenstvu ne bo, pa bo tam na delu vsaj sodniška trojka iz deželice na sončni strani Alp. Evropska nogometna zveza se je odločila, da bodo pravico delili tudi glavni sodnik Slavko Vinčić iz Maribora in njegova pomočnika Tomaž Klančnik ter Andraž Kovačič.