tuna bar, morje, madžari Svet24.si

Orban je sanjal o madžarskem Jadranu! To mu ...

kobranka, peskovnik, pasching Svet24.si

V peskovniku v vrtcu je zasikala kobranka

sds Necenzurirano

To so financerji SDS iz državnega gospodarstva

tonin jansa bobo2 Reporter.si

Tonin je že pred tednom dni vedel, kakšno past ...

kuljak 1 Ekipa24.si

Se ga spomnite? Ruski telovadec, ki je provociral ...

lea-bertoncelj Njena.si

Ljubezen po domače: Zaljubljena Lea našla ...

nogomet otroci Ekipa24.si

Joj?! Predsednik vlade se je osmešil pri nogometu...

Umrl Aki Rahimovski

kš, 22.01.2022 14:07:54

Regijo je prestresla novica, da je danes umrl pevec Aki Rahimovski, član legendarne skupine Parni Valjak.

Delite na:
Umrl Aki Rahimovski
Aki Rahimovski Instagram

Novico o Akijevi smrti so objavili na uradnem Instagram profilu skupine Parni Valjak. Zapisali so: "Dragi prijatelji, z nepopisno žalostjo v srcu vam sporočamo, da je danes, 22. 1. 2022 za vedno zaspal Aki Rahimovski."

Uraden razlog smrti še ni znan. Danes zjutraj naj bi mu bilo slabo, odpeljali so ga v bolnišnico v Novem mestu, iz katere so kmalu sporočili, da je Aki umrl. Star je bil 66. let. Novico o smrti je za portal 24sata potrdil tudi menedžer Damir Osredečki.

Akijevi družini in prijateljem izrekamo iskreno sožalje.

Aki in Parni Valjak sta bila eno

Aki Rahimovski se je rodil 5. junija leta 1955 v Nišu, a se je z družino že kmalu preselil v Skopje. Pri sedmih letih je začel hoditi v glasbeno šolo, kjer se je učil igranja klavirja in petja. Že kot najstnik pa je bil član večih skupin. Leta 1975 je v Zagrebu spoznal kitarista in skladatelja Huseina Hasanefendića - Husa in Jurico Pađena. In v sodelovanju z menedžerjem Vladimirjem Mihaljekom Miho so ustanovili prvo zasedbo Parnega valjka. 

Parni valjak je veljal za "najbolj trdoživo poprock zasedbo na področju bivše Jugoslavije", saj so redno izdajali albume, prvega "Dođite na show" že leto po nastanku. Njihova kariera se je raztezala več kot štiri desetletja, če štejemo tudi dva nekajletna premora. Še leta 2019 so razprodali svojo turnejo po Kanadi. Skupaj pa so v karieri izdali 16 studijskih albumov in 14 singlov. 

Aki je poleg Huseina Hasanefendića bil stalnica skupine, drugi člani pa so se skozi leta menjavali. Parni valjak pa je po osamosvojitvi Hrvaške postala skupina, ki je prejela največ hrvaških glasbenih nagrad Porin.

Še za letos je skupina načrtovala turnejo po Hrvaški.

Ljubezen ga je pripeljala v Slovenijo.

Leta 2020 se je pevec s Hrvaške preselil v Slovenijo. Zaradi ljubezni. Pri 64-ih letih je že tretjič postal oče hčerke Antonije, ki jo ima s 27 let mlajšo Slovenko Barbaro Vesel. Družina je živela v Novem mestu.

Sicer je Aki bil poročen dvakrat in ima iz teh dveh zakonov sina Kristijana in hčerko Dino. Njegov drugi zakon je trajal kar 40 let.