bris, koronavirus, covid-19 Svet24.si

Število okužb še naprej narašča, dnevno ...

nočna, ponoči, gasilci, reševalci, policisti Svet24.si

Beg pred slovenskimi policisti usoden za ...

plaža, grčija, santorini Svet24.si

V tej balkanski državi bi se lahko temperature ...

janez jansa franci matoz bobo 2 Reporter.si

Če pade Janševa vlada, bo Franci Matoz na vrhu ...

janez-janša, sds Necenzurirano

Inšpektorji nad SDS zaradi tabora v Bovcu #foto

Naomi Osaka prižiga olimpijski ogenj Profimedia Odkrito.si

Ol Tokio 2020 na vodikov pogon

Laura Beranič2 Njena.si

Sanjski moški: To je bila Laurina najljubša ...

STA: "Ne predamo se. Ne bomo dovolili, da nas spremenijo v PR vlade."

kl/iv, 20.06.2021 17:41:05

STA, je svoj 30. rojstni dan proslavila s protestno izjavo. Naša javna tiskovna agencija za svoje delo tudi že 170 dni ni prejela plačila, ki ji pripada po zakonu.

Delite na:
STA: "Ne predamo se. Ne bomo dovolili, da nas spremenijo v PR vlade."
STA praznuje 30 let obstoja in 170 dni brez plačila, ki ji ga je po zakonu dolžna država. Ivan Valtl

"Žal 30. rojstni dan obeležujemo v najbolj negotovih časih te hiše. Lotila se nas je politika. Ne prvič, a še nikoli tako agresivno kot zdaj. Kljub jasnim zakonskim določilom za svoje delo že 170 dni nismo prejeli plačila.

Trenutno vladajoča politika si napačno razlaga našo vlogo. Mi nismo vladno trobilo, mi smo medijska hiša v javnem interesu. Namesto priznanja našemu delu v treh desetletjih smo bili letos deležni zmerjanja z "nacionalno sramoto".

Vendar - ne predamo se! Svoje delo kljub negotovim razmeram še vedno opravljamo profesionalno. To bomo počeli do konca in ne bomo dovolili, da nas spremenijo v PR službo vlade - ne te, ne katerekoli druge.

Verjamemo, da je luč na koncu tunela in da bomo svojo pravico dosegli na sodišču. Medijska svoboda je preveč pomembna, da bi se igrali z njo. STA je hrbtenica nacionalnega medijskega prostora in zato ključen dejavnik obveščanja najširše javnosti.

Ob dejstvu, da so mediji v Sloveniji v finančno in razvojno zahtevnem položaju, je naša vloga še toliko bolj pomembna. Tega se zavedajo tudi številni podporniki, ki so STA maja stopili v pomoč in maja s prispevki pomagali podaljšati upanje na naše preživetje. Vsem najlepša hvala!

To nas še bolj zavezuje k profesionalnemu delu in objektivnemu poročanju. 

Politiki pa sporočamo, naj si svojo podobo v javnosti popravi s svojimi dejanji, ne pa s poskusi pritiskov na medije," je zapisano v skupni izjavi vseh zaposlenih, ki so ga namesto proslave prebrali pred sedežem STA v Ljubljani.