mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

vohunstvo Svet24.si

Aretacija trojice kitajskih vohunov v Nemčiji

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA: "Ne predamo se. Ne bomo dovolili, da nas spremenijo v PR vlade."

kl/iv, 20.06.2021 17:41:05

STA, je svoj 30. rojstni dan proslavila s protestno izjavo. Naša javna tiskovna agencija za svoje delo tudi že 170 dni ni prejela plačila, ki ji pripada po zakonu.

Delite na:
STA: "Ne predamo se. Ne bomo dovolili, da nas spremenijo v PR vlade."
STA praznuje 30 let obstoja in 170 dni brez plačila, ki ji ga je po zakonu dolžna država. Ivan Valtl

"Žal 30. rojstni dan obeležujemo v najbolj negotovih časih te hiše. Lotila se nas je politika. Ne prvič, a še nikoli tako agresivno kot zdaj. Kljub jasnim zakonskim določilom za svoje delo že 170 dni nismo prejeli plačila.

Trenutno vladajoča politika si napačno razlaga našo vlogo. Mi nismo vladno trobilo, mi smo medijska hiša v javnem interesu. Namesto priznanja našemu delu v treh desetletjih smo bili letos deležni zmerjanja z "nacionalno sramoto".

Vendar - ne predamo se! Svoje delo kljub negotovim razmeram še vedno opravljamo profesionalno. To bomo počeli do konca in ne bomo dovolili, da nas spremenijo v PR službo vlade - ne te, ne katerekoli druge.

Verjamemo, da je luč na koncu tunela in da bomo svojo pravico dosegli na sodišču. Medijska svoboda je preveč pomembna, da bi se igrali z njo. STA je hrbtenica nacionalnega medijskega prostora in zato ključen dejavnik obveščanja najširše javnosti.

Ob dejstvu, da so mediji v Sloveniji v finančno in razvojno zahtevnem položaju, je naša vloga še toliko bolj pomembna. Tega se zavedajo tudi številni podporniki, ki so STA maja stopili v pomoč in maja s prispevki pomagali podaljšati upanje na naše preživetje. Vsem najlepša hvala!

To nas še bolj zavezuje k profesionalnemu delu in objektivnemu poročanju. 

Politiki pa sporočamo, naj si svojo podobo v javnosti popravi s svojimi dejanji, ne pa s poskusi pritiskov na medije," je zapisano v skupni izjavi vseh zaposlenih, ki so ga namesto proslave prebrali pred sedežem STA v Ljubljani.