Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Žalostno: Umrla je mlada pevka Barby

M.K., 21.04.2021 10:17:32

V 45. letu je umrla Barby (Barbara), članica izjemno uspešne skupine The Kelly Family.

Delite na:
Žalostno: Umrla je mlada pevka Barby
Barby bi kmalu praznovala rojstni dan ... Facebook

“Umrla je naša ljubljena sestra Barby. Globoko žalujemo in vas prosimo za razumevanje, da v tem trenutku dogodka ne bomo komentirali.” je družina zapisala na njihovi Facebook strani in dodala: “Barby bomo neskončno pogrešali in vedno bo v naših srcih.” Umrla je po krajši bolezni, ki pa ni znana.

Nemška skupina The Kelly Family je postala izjemno priljubljena v 90. letih prejšnjega stoletja, celo ena najbolj priljubljenih v Evropi. Nastopalo je devet otrok družine, občasno pa so se jim pridružila tudi starša. Njihova glasba je združevala pop, rock in ljudske note, prepevali pa so v angleščini, španščini in nemščini. Prodali so preko 20 milijonov plošč. 

the-kelly-femily
The Kelly Femily
Facebook

Skupina je znana tudi po svojem posebnem videzu - z doma narejenimi oblačili in starinskimi pričeskami. Kljub temu so precej priljubljenosti poželi prav med mladimi. V devetdesetih letih so bili redno na lestvicah najboljše glasbe evropskih radijev - v ZDA pa so bili kljub svojim ameriškim koreninam popolnoma neznani. Barby je leta 2000 za nekaj časa skupino zapustila zaradi duševne bolezni, a se je nato vrnila.

The Kelly Family
The Kelly Family leta 1998
Profimedia

Oče Dan, ki je umrl leta 2002, je bil velik nasprotnik potrošniške družbe. V medijih so ga pogosto opisovali kot patriarha, tirana ali celo diktatorja. Ni se mu zdelo nujno, da njegovi otroci hodijo v šolo in jim je namenil komaj kaj žepnine. Po njegovi smrti se je skupina razpustila. Ponovna turneja leta 2017 in 2018 pa je, na presenečenje ostalih članov skupine, požela veliko zanimanja in polnila dvorane po Evropi. 

the-kelly-femily
The Kelly Femily
Facebook

Mati Barbara je umrla za rakom dojke leta 1982. Hitro po rojstvu najmlajšega otroka družine Kelly - Angela. Zaradi očetovega pogleda na svet, je od milijonov, ki jih je družina zaslužila, po razpadu otrokom ostalo zelo malo denarja