toča, brdo, ljubljana Svet24.si

VIDEO: Toča klestila tudi v Ljubljani

spomnik, varšavska vstaja, druga svetovna vojna, Svet24.si

Poljaki še vedno čakajo na umetnine, ki so jih ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: kako je Hojs odpiral vrata do...

robert golob janez jansa bobo Reporter.si

Golob gunca afne, Janša pa vodi zarotniški forum...

tina maze Ekipa24.si

Kaj pomeni ljubiti in biti ljubljen? Tina Maze ...

Medtem ko še vedno večina Britancev podpira monarhijo, se vse več ljudi, zlasti mladih, nagiba k rep Odkrito.si

Toliko denarja morajo Britanci dati za kraljevo ...

doncic jokic hernangomez Ekipa24.si

Je bilo to res primerno? Znani novinar je ob zmagi...

Pripravlja eksplozivno avtobiografijo!

kš, 29.03.2023 12:45:06

Princ se je odločil, da bo opral svoje ime! Predvsem bi rad spregovoril o obtožbah o spolnih napadih na mladoletnice. Če bo sledil svojemu nečaku, lahko tudi on pričakuje bumerang.

Delite na:
Pripravlja eksplozivno avtobiografijo!
Princ Andrew pravi, da bi si rad opral ime. Profimedia

Napačni koraki, ki veliko stanejo

Zdi se, da so slabe ideje že kar navada Windsorjev, zlasti v zadnjih letih: po planetarnem uspehu knjige Spare, avtobiografije princa Harryja, ki je morda za vedno spodkopala odnose z bratom Williamom, je tudi princ Andrew pripravljen napisati svoje spomine. In če je njegovemu nečaku uspelo razdeliti javnost med za in proti, bi po mnenju kraljevih strokovnjakov za brata kralja Charlesa to lahko pomenilo le težave: prek knjige bi namreč zaman poskušal očistiti svojo podobo po spolnem škandalu, ki ga je v zadnjih letih potisnil v senco.

Nova avtobiografija?

Andrew je tako kot Harry torej pripravljen napisati avtobiografijo. Potem ko je na vse načine in brez uspeha poskušal prepričati kralja Karla III., naj mu vrne javno vlogo, je zdaj pripravljen povedati svojo zgodbo z avtobiografijo, podobno Harryjevi. Glede na uspeh njegovega nečaka, ki mu je uspelo prodati na milijone izvodov (čeprav ga mnogi zdaj prav zaradi tega sovražijo), si namreč tudi on želi povedati svojo plat zgodbe. Vendar ne toliko o »težkem« življenju v palači kot o spolnem škandalu, ki se je zgrnil nadenj.

Rad bi svoje življenje nazaj

Andrew si namreč po sojenju (ki se je končalo s precej sumljivo pogodbo o priznanju krivde) zaradi obtožb o spolnem nadlegovanju Virginie Roberts Giuffrè (ki je bila takrat še mladoletna) in močni vpletenosti v primer Epstein želi povrniti življenje. Po sramotnem televizijskem intervjuju, zaradi katerega mu je sama kraljica Elizabeta prepovedala nadaljnje pojavljanje v javnosti in mu odvzela vse dolžnosti, princ poskuša znova oprati svoje ime. Tokrat s spomini, za katere je dobil že dve zelo bogati ponudbi ...

Za objavo avtobiografije se mu obeta zelo veliko denarja.
Za objavo avtobiografije se mu obeta zelo veliko denarja.
Profimedia

Zakaj bi bili njegovi spomini nedopustna polomija?

Andrew je to idejo že predstavil bližnjim, a so vsi istega mnenja: »Ne delaj tega!« Ta knjiga bi mu prav gotovo nakopala še več težav, kot jih že tako ali tako ima. Kljub temu pa se je oče Eugenie in Beatrice, spet glede na govorice, odločil, da bo avtobiografijo napisal, oziroma bolje rečeno – nekdo jo bo napisal zanj, tako kot so to storili za Harryja.

Britanci do Andrewa trenutno čutijo le prezir. Po obtožbah o spolnem napadu in nejasnem sojenju ima le malo prostora za obrambo in le redki so pripravljeni prisluhniti njegovi različici dogodkov. V njihovih očeh je namreč že kriv. Zakaj bi torej še poslabšal svoj položaj, namesto da bi užival v miru in daleč stran od žarometov? No, mogoče ravno zaradi tega, ker je zelo rad pod žarometi in si želi biti javno prisoten - v središču pozornosti, pa četudi to pomeni v središču novega škandala.

Ogromne vsote denarja

Vendar ne gre le za poskus očiščenja podobe: princ bi lahko za svojo avtobiografijo prejel pogodbo z veliko ničlami, tega pa si zelo želi. Ker je oddaljen od življenja v palači in ker je kralj vsem prepolovil stroške, je ta denar zanj zelo mamljiv in bi bil idealen za ohranjanje visokega življenjskega standarda.

Andrew je skratka res pripravljen storiti vse: zdi se, da ne čuti nobenega kesanja zaradi dogodkov, v katere je bil vpleten, pri čemer ne govorimo samo o obtožbah, ki jih zavrača, ampak tudi o pretresih, ki jih je povzročilo njegovo prijateljstvo z zloglasnim Jeffreyjem Epsteinom, ki je v zaporu storil samomor. Ta avtobiografija bo seveda ponovno pretresla dvor.

Sarah Ferguson in Princ Andrew - nekdanji par še vedno dobro funkcionira.
Sarah Ferguson in Princ Andrew - nekdanji par še vedno dobro funkcionira.
profimedia