Janez Janša Svet24.si

Janšizem je družbeni problem, vzporednice s ...

1_ana tavčar Svet24.si

Ana Tavčar je morala to ponižno sprejeti

Janko Samsa Svet24.si

Dolga leta je trpel za hudimi migrenami, ki pa so ...

tonin novak nsi pl Reporter.si

Nož v hrbet Ljudmili Novak: Matej Tonin pred ...

volitve Necenzurirano

Kako odkriti volilno prevaro #kolumna

Ksenija Kranjec Bar Njena.si

Bar: Tekmovalka po prepiru s Ksenijo Kranjec ...

cepljenje covid Ekipa24.si

NAMERNO SEM SE OKUŽIL, da se ne bi cepil! ...

Steve Coogan bo zaigral detektiva Cliva Driscolla

A. M. / STA, 14.02.2021 14:30:50

Drama v treh delih bo sledila televizijski produkciji The Murder of Stephen Lawrence iz leta 1999, ki jo je režiral Paul Greengrass.

Delite na:
Steve Coogan bo zaigral detektiva Cliva Driscolla
Steve Coogan bo detektiv v TV-drami o Stephenu Lawrencu. Profimedia

Po pisanju BBC se bo drama začela leta 2006, 13 let po Stephenovi smrti leta 1993. Coogan bo v novi produkciji ITV nastopil v vlogi detektiva Driscolla, ki je tesno sodeloval z družino Lawrence in mu je po 18 letih od tragične Lawrencove smrti uspelo pred sodišče pripeljati dva krivca za njegov umor.

Producentka nove serije Madonna Baptiste je dejala, da je kampanja Lawrencove družine za dosego sinove pravice popolnoma spremenila odnos do rasnega vprašanja in vprašanja enakosti v Veliki Britaniji. "Aktualno dogajanje pa še dodatno kaže na to, kako pomemben ostaja Stephenov primer," je dodala.

V novi TV drami bo sicer v vlogi Stephenove matere Doreen Lawrence nastopila Sharlene Whyte, očeta Nevilla Lawrenca pa bo ponovno igral Hugh Quarshie.

Coogan je najbolj znan po komični vlogi Alana Partridga, a je cenjen tudi zaradi resnih vlog. Prejel je denimo bafto za vlogo komika Stana Laurela v filmu Stan in Olio, natopil pa je tudi v filmu Philomena, v katerem je naslovni junakinji, ki jo je igrala Judi Dench, pomagal najti sina.