900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Steve Coogan bo zaigral detektiva Cliva Driscolla

A. M. / STA, 14.02.2021 14:30:50

Drama v treh delih bo sledila televizijski produkciji The Murder of Stephen Lawrence iz leta 1999, ki jo je režiral Paul Greengrass.

Delite na:
Steve Coogan bo zaigral detektiva Cliva Driscolla
Steve Coogan bo detektiv v TV-drami o Stephenu Lawrencu. Profimedia

Po pisanju BBC se bo drama začela leta 2006, 13 let po Stephenovi smrti leta 1993. Coogan bo v novi produkciji ITV nastopil v vlogi detektiva Driscolla, ki je tesno sodeloval z družino Lawrence in mu je po 18 letih od tragične Lawrencove smrti uspelo pred sodišče pripeljati dva krivca za njegov umor.

Producentka nove serije Madonna Baptiste je dejala, da je kampanja Lawrencove družine za dosego sinove pravice popolnoma spremenila odnos do rasnega vprašanja in vprašanja enakosti v Veliki Britaniji. "Aktualno dogajanje pa še dodatno kaže na to, kako pomemben ostaja Stephenov primer," je dodala.

V novi TV drami bo sicer v vlogi Stephenove matere Doreen Lawrence nastopila Sharlene Whyte, očeta Nevilla Lawrenca pa bo ponovno igral Hugh Quarshie.

Coogan je najbolj znan po komični vlogi Alana Partridga, a je cenjen tudi zaradi resnih vlog. Prejel je denimo bafto za vlogo komika Stana Laurela v filmu Stan in Olio, natopil pa je tudi v filmu Philomena, v katerem je naslovni junakinji, ki jo je igrala Judi Dench, pomagal najti sina.