Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Princ Harry o nesreči: njegova resnica

kš, 23.05.2023 20:30:30

Delite na:
Princ Harry o nesreči: njegova resnica
Z njima je bila tudi njena mama. Profimedia

Princ Harry je pred kratkim prvič javno spregovoril o nesreči, v kateri so bili udeleženi on, njegova žena Meghan in njena mati Doria. Incident je obudil žalostne spomine na tragično smrt njegove matere, lady Diane, in na nesrečo, ki se je zgodila pred skoraj 26 leti. Kot je povedal, se mu je zazdelo, da se zgodovina nevarno ponavlja.

Velika travma

V pogovoru s Timesom je Harry incident opisal kot »najbolj tesnobno izkušnjo, ki sem jo kdaj doživel«, pri čemer je dogodek primerjal s tragično nesrečo v Parizu leta 1997, v kateri sta življenje izgubila njegova mati, lady Diana Spencer, in njen zaročenec Dodi Al-Fayed. V svojih spominih je princ Harry posvetil veliko prostora smrti svoje matere in travmi, ki je sledila.

1. avgust 1997 prikazuje razbitine avtomobila princese Diane v pariškem predoru Alma. Princ Harry in
1. avgust 1997. Fotografija prikazuje razbitine avtomobila princese Diane v pariškem predoru. Princ Harry in njegova žena Meghan Markle sta bila v New Yorku vpletena v »skoraj katastrofalen avtomobilski pregon«.
Profimedia

Njegov največji strah

Princ Harry se je celo sprehodil skozi predor pod mostom Pont de L'Alma v Parizu, kjer je njegova mati doživela nesrečo, da bi razumel, kakšne ovire so morda obstajale za voznika, ki je princeso peljal iz hotela Ritz do Al-Fayedovega doma. To je pokazalo, da se Harry najbolj boji ponovitve zgodovine, zato je svojo družino preselil v Kalifornijo in zapustil kraljevo družino … Vendar so paparaci očitno povsod in zdaj tudi v ZDA nima miru.

Harry je popolnoma besen, čeprav ameriški policisti trdijo, da ni res, da so ju paparaci zasledovali
Harry je popolnoma besen, čeprav ameriški policisti trdijo, da ni res, da so ju paparaci zasledovali tako agresivno, kot je sam povedal.
Profimedia

Sporočilo tiskovnih predstavnikov

Tiskovni predstavniki vojvode in vojvodinje Susseške so povedali, da so bili princ, njegova žena in gospa Ragland nedavno vpleteni v skoraj katastrofalno avtomobilsko zasledovanje agresivnih paparacev. To zasledovanje je trajalo več kot dve uri in je povzročilo več trkov, v katere so bili vpleteni drugi vozniki na cesti, pešci in dva policista newyorške policije.

Zanikanje newyorške policije

Newyorška policija je zanikala, da je bil incident tako katastrofalen, kot je bilo opisano v sporočilu za javnost. Policija je tisti večer sodelovala z zasebno varnostno ekipo, ki je varovala vojvodo in vojvodinjo Sussexa, in je potrdila, da sta vojvoda in vojvodinja Susseška kljub težavam s paparaci prispela na cilj brez incidentov, poškodb ali aretacij.

O smrti princese Diane še vedno veliko neodgovorjenih vprašanj. Glede na izjavo višjega policista Davida Douglasa, ki je bil del preiskave teorij zarote v zvezi s smrtjo princese Diane, bi morda nesrečo preživeli, če bi bili pripeti z varnostnim pasom. Kljub temu je Douglas potrdil, da je šlo za tragično nesrečo.

Harry in Meghan v prvem avtomobilu, Harry je ves čas snemal dogajanje ... kasneje se je parček prese
Harry in Meghan v prvem avtomobilu, Harry je ves čas snemal dogajanje. Pozneje se je parček presedel v drugi avtomobil.
Profimedia / KŠ