Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Prepozno za petega Shreka?

D.K., 22.09.2022 10:00:19

Zeleni grumpež, ki je 2001 postal ena največjih DreamWorksovih uspešnic, je doživel še tri nadaljevanja, a četrtega mogoče ne bo nikoli.

Delite na:
Prepozno za petega Shreka?
Shreka smo nazadnje videli v Meyersovi Netflixovi seriji Pentaverato. Profimedia

Četrti del Shreka je prišel na platna leta 2010, vmes pa je svojo franšizo dobil še Obuti maček, ki bo v kratekm doživel novo nadaljevanje. Tretji in četrti del Shreka nista požela pretiranega uspeha, vseeno pa je franšiza, ki je šla tudi v videoigre in igrače, še vedno popularna. Peti del Shreka so napovedali že 2016, 2017 pa je scenarist Michael McCullers potrdil, da je scenarji že končan. Shreki so bili izdani vsaka tri leta in ustvarili svoj svet privržencev. V glavni vlogi Zelenca smo slišali Mikea Mayersa, Fiona je bila Cameron Diaz, osel nihče drug kot Eddie Murphy, obutega mačka pa je odigral Antonio Banderas.

Obstaja pa bojazen, da bo po teh letih minilo preveč časa, da bi javnost peti del, ki bi po prvih napovedih moral ugledati luč sveta septembra letos (pa o njem ni ne duha, ne sluha), sprejela preveč zadržano. Eden od razlogov za zamik je prav gotovo pandemija in tudi dejstvo, da se DreamWorks ukvarjajo še z drugimi franšizami, med drugim Kung fu pando. 

Nedavno je Mike Mayers čivknil, da ima novi Shrek še vedno zeleno luč, avtorji pa želijo, da bo zgodba in produkcija vredna svojega imena in da peti del ne bo narejen samo zato, da bo in bi s tem pokvarili dediščino zabavnega sarkastičnega zelenega močvirneža.