900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Posiljena pri dvajsetih

kš, 23.01.2023 21:45:32

Odločila se je, da bo spregovorila!

Delite na:
Posiljena pri dvajsetih
Brooke Shields pred nekaj dnevi ... še vedno prelepa. Profimedia

Brooke Shields je v svojem novem dokumentarnem filmu Pretty Baby razkrila, da je bila kmalu po končanem študiju, leta 1987, spolno napadena. V dokumentarcu je prvič podrobno opisala posilstvo in navaja, da se je po študiju na Princetonu skušala vrniti v Hollywood. Nekega večera se je srečala z moškim in šla z njim na večerjo, da bi se pogovorila o morebitnih projektih.  

Neimenovani moški naj bi jo nato prepričal, naj gre z njim v njegov hotel, saj ji je rekel, da bo od tam poklical taksi, ki bi mlado igralko peljal domov.  

Modra laguna - film, ki je osvojil cel svet.
Modra laguna - film, ki je osvojil cel svet.
Profimedia

Zmrznila je

»Šla sem v hotelsko sobo, on pa je za nekaj časa izginil … Na mizi ob oknu je imel daljnogled, vzela sem ga in opazovala skozi okno … Takrat se je vrnil. Popolnoma gol! Odložila sem daljnogled. Stal je tik ob meni. Popolnoma sem zmrznila. Mislila sem, da bo en 'ne' dovolj, pa ni bil. Takrat sem se zbala za svoje življenje … Naredila sem to, kar je hotel. Znala sem se ločiti od svojega telesa …«

Ko je bilo vsega konec, je danes 57-letna igralka dejala, da je šla z dvigalom, vzela taksi in »jokala vso pot do prijateljevega stanovanja«. Priznala je, da kar nekaj časa sploh ni dojela, da je bila posiljena. Za napad je namreč krivila samo sebe.

Brooke je film Pretty Baby začela snemati, ko je bila stara le 11 let.
Brooke je film Pretty Baby začela snemati, ko je bila stara le 11 let.
Profimedia

Mislila je, da mu je jasno dala vedeti 

»Rekel mi je: 'Tebi lahko zaupam, ljudem pa ne morem zaupati.' To je tako klišejsko, da je praktično patetično,« je dejala. »Verjela sem, da sem mu med večerjo dala vedeti, da me ne zanima na tak način … Res pa je, da sem pri večerji pila vino, in res je, da sem šla z njim v sobo, od koder bi moral poklicati taksi. Bila sem popolnoma zaupljiva.«

Čez leta je stopila v stik z njim

Leta pozneje je zvezdnica napadalcu napisala pismo, v katerem ga je soočila s tem, kar je storil, vendar je storilec vse skupaj enostavno ignoriral. »Preprosto sem dvignila roke in rekla: 'Veš kaj, nočem biti žrtev, ker je to nekaj, kar se zgodi ne glede na to, kdo si, in ne glede na to, za kaj misliš, da si pripravljen ali ne,'« je dejala. »Vse to sem želela izbrisati iz svojega uma in telesa ter nadaljevati po začrtani poti. Sistem mi ni niti enkrat priskočil na pomoč. Zato sem morala vse sama.«

Film Modra laguna ... Brooke je bila stara le 15 let.
Film Modra laguna ... Brooke je bila stara le 15 let.
Profimedia

Večkrat je spregovorila o stanju v Hollywoodu

Igralka je že večkrat spregovorila o seksualizaciji Hollywooda. Ko je bila stara le 11 let, je nastopila v filmu Pretty Baby z 29-letnim Keithom Carradinom … Ko je bila stara šele 15 let, pa je posnela legendarni film Modra laguna, v katerem ne primanjkuje vročih scen in gole kože. V tistem času je kot 15-letnica morala čez veliko neprijetnih trenutkov, sploh novinarji so deklico dobesedno nadlegovali, kar je seveda na njej pustilo velike posledice.

No, zdaj se je odločila, da bo spregovorila ... In povedala vse, kar jo že leta in leta boli. Tudi o posilstvu.

Brooke Shields je leta po posilstvu, stopila v stik s posiljevalcem.
Brooke Shields je leta po posilstvu stopila v stik s posiljevalcem.
Profimedia

Igralka modre krvi?

Brooke Christa Shields se je rodila 31. maja 1965 na Manhattnu v New Yorku kot hči igralke in modela Teri Shields in poslovneža Franka Shieldsa. Njena mati je bila angleškega, nemškega, škotsko-irskega in valižanskega porekla, njen oče pa je imel angleške, francoske, irske in italijanske korenine. Po raziskavah Williama Adamsa Reitwiesnerja je bila družina Shields povezana s številnimi plemiškimi družinami iz Italije, zlasti iz Genove in Rima.

Brooke Shields, ko je bila stara 15 let.
Brooke Shields, ko je bila stara 15 let.
Profimedia