volodimir zelenski, oleksander sirski Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina ...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Evrovizija: Ana Soklič je svoj nastop opravila brezhibno, a v finale ni prišla

K. L. / A. M. / STA, 18.05.2021 23:20:40

Evrovizijski gledalci in žirije prvega predizbora Pesmi Evrovizije 2021 so odločili, da se v veliki finale uvrstijo Norveška, Izrael, Rusija, Azerbajdžan, Malta, Litva, Ciper, Švedska, Belgija in Ukrajina.

Delite na:
Evrovizija: Ana Soklič je svoj nastop opravila brezhibno, a v finale ni prišla
Ana Soklič je svoj nastop odlično opravila. EBU / Andres Putting

V Rotterdamu je potekal prvi polfinale 65. tekmovanja za pesem Evrovizije. Slovenski predstavnici Ani Soklič se s skladbo Amen ni uspelo uvrstiti v sobotni finalni večer.

»Zgodilo se je, tako kot se je. Kaj naj rečem. Jaz še vedno stojim za svojo skladbo. V življenju mislim iti naprej. Kar se glasbe tiče vedno delam na dolgi rok in z vsebino, ki nekako preživi čas. Vesela sem, da ste bili z mano. Upam, da boste tudi vnaprej. Evrovizija je bila velika zadeva, zdaj bo pa moja pot nekako šla dalje – čim bolj glasbeno, čim bolj kakor si želim delati in upam, da bo kdo od vas ob meni ostal naprej. Pozdravljam vas vse, želim vse dobro in dejstvo, da bi bili zdravi, to ostaja na prvem mestu. Lep pozdrav v Slovenijo,« je po zaključku šova svoje misli strnila Ana Soklič, ki je sicer svoj nastop opravila brezhibno.

V sobotni finale se uvrstile: Norveška, Izrael, Rusija, Azerbejdžan, Malta, Litva, Ciper, Švedska, Belgija in Ukrajina.

Litva, The Roop
Litva je navdušila z zasedbo The Roop.
EBU / Andres Putting

Bo pa zato v sobotnem finalu mogoče znova prisluhniti skupini The Roop iz Litve, ki je s skladbo Discoteque danes poskrbela za energičen začetek tudi sicer z udarnimi in plesnimi ritmi zaznamovanega prvega polfinala. Prav tako so med finalisti ruska predstavnica Manizha, ki je v skladbi Russian Woman predstavila ruske ženske skozi minulih nekaj stoletji, švedski predstavnik z afriškimi koreninami Tusse z elektro-pop skladbo Voices in ciprska predstavnica Elena Tsagrinou, ki je v skladbi El Diablo pela o ljubezni do hudiča.

Hrvaška, Albina
Na veliko presenečenje ni uspelo niti Hrvaški.
EBU / Andres Putting

Prepričal je tudi norveški predstavnik TIX, ki je v nasprotju s predhodnico Eleno Tsagrinou prepeval o padlem angelu (Fallen Angel), v finale pa so se uvrstili še belgijski veterani Hooverphonic, ki so v skladbi The Wrong Place predstavili, kako je, ko se avantura za eno noč ne izide po planu, Izraelka z etiopskimi koreninami Eden Alene s skladbo Set Me Free, pevka Efendi, ki Azerbajdžan zastopa z udarno plesno skladbo Mata Hari ter skupina Go_A z v celoti v ukrajinščini odpeto elektro-folk skladbo Shum. Deseta finalistka pa je favoritka današnjega večera glede na stavnice, predstavnica Malte Destiny, ki v pesmi Je Me Casse odločno prepeva: "Not Your Baby!".

V prvem predizboru se je predstavilo 16 držav, in sicer Litva, Slovenija, Rusija, Švedska, Avstralija, Severna Makedonija, Irska, Ciper, Norveška, Hrvaška, Belgija, Izrael, Romunija, Azerbajdžan, Ukrajina in Malta.

Destiny, Malta
Destiny (Malta) velja za letošnjo favoritinjo.
EBU / Andres Putting

Deseterica nocoj izbranih nastopajočih se bo v sobotnem finalu pomerila z deseterico izbrancev iz drugega, četrtkovega polfinala, pridružilo pa se jim bo še velikih pet - Francija, Nemčija, Italija, Španija in Velika Britanija - ter Nizozemska kot zadnja zmagovalka iz leta 2019, ko je Evrovizijo gostil Izrael, zmagal pa je Duncan Laurence s skladbo Arcade. O njej je kot gost spregovoril tudi nocoj, ob tem pa je prejel platinasto ploščo za milijardo spletnih prenosov.

Slovenski prenos je povezovala Mojca Mavec. Prvi polfinale je v pričakovanju izida glasovanja popestril tudi performans The Power Of Water, v katerem sta pevka Davina Michelle in igralka Thekla Reuten ob sodobno-plesni koreografiji predstavili povezavo Nizozemske z vodo.