favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Ljubljana med finalisti za najboljšo destinacijo Evrope

kl, 25.01.2022 18:01:34

Slovenska prestolnica se je znašla v družbi mest, kot so London, Dunaj, Carigrad, Atene, Praga ali Rim, in se poteguje za naziv najboljše evropske destinacije.

Delite na:
Ljubljana med finalisti za najboljšo destinacijo Evrope
Ljubljana je finalistka med najboljšimi evropskimi destinacijami MOL

Žirija organizacije European Best Destinations (EBD), ki je del mreže Evropskih destinacij odličnosti (EDEN) je Ljubljano izbrala med dvajset izstopajočih destinacij, izbranih na podlagi njihove kulturne in turistične ponudbe ter kakovosti življenja in trajnostnega razvoja.

Organizacija EBD si prizadeva za razvoj trajnostnega turizma v Evropi in natečaj izvaja že 13. zapored. V opiusu na spletni strani, kjer predstavljajo kandidate so zapisali: "Ljubljana je mesto za radovedne in avanturistične duše. Mesto je zakladnica vznemirjajočih skrivnosti in naravnih radosti. Ponosna zelena prestolnica Slovenijie vabi vse potepuhe, ki so lačni kulture, umetnosti, zabave in velikih zelenih površin, ki ponujajo sproščeno vzdušje."

Europe Best Destinations bo rezultate razglasila 10. februarja. Ljubljano pa lahko podprete tudi s svojim glasom na njihovi spletni strani. Svoj glas lahko oddate TUKAJ

Sicer je organizacija EBD slovensko prestolnico opazila že prej. Leta 2020 jo je uvrstila med najbolj varne božične destinacije v Evropi, lani pa razglasila za najboljšo zeleno prestolnico v Evropi.