favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Kaos na letališčih: Že od maja se čaka po šest ur!

M.K., 28.09.2021 14:00:00

Letalski potniki se na londonskih letališčih soočajo z velikimi čakalnimi vrstami, kaos na mejah še vedno vpliva na dopuste in službena potovanja.

Delite na:
Kaos na letališčih: Že od maja se čaka po šest ur!
Nevzdržno stanje na skoraj vseh letališčih po državi. Twitter

Na dveh največjih londonskih letališčih, Stansted in Heathrow, se čaka tudi šest ur, da bi se prebili skozi mejno kontrolo. “Stanje je nevzdržno,” opozarjajo potniki. 

Hokejistka britanske reprezentance Shona McCallin je na družbenih omrežjih delila videoposnetek, ki kaže obupno stanje na letališčih in hitro nabrala ogromno ogledov in komentarjev. Večina okenc mejnih sil je bilo zaprtih, potniki pa so stali v dolgih kolonah. 

Tam prisotni so povedali, da so bile čakalne vrste tako dolge, da so zamudili zadnji vlak do londonske postaje in so morali namesto tega plačati okrog 220 evrov za taksi

Od maja, ko je bilo ponovno odprto mednarodno potovanje, so na letališču Heathrow ogromne čakalne vrste. Nekateri potniki poročajo o triurnem čakanju pri vratih za kontrolo potnih listov, ministrstvo za notranje zadeve pa je priznalo, da so razmere “nesprejemljive”

S 4. oktobrom si sicer prizadevajo olajšanje problematike, saj bo začel veljati poenostavljen dvostopenjski sistem, kjer bodo države razporejene bodisi na rdeči seznam ali v kategorijo “varnih držav”