UPOGIB TRUPA 2 Svet24.si

Najboljše vaje za krepitev telesa, ki jih lahko ...

princ filip Svet24.si

To je edina slaba stvar, ki jo je imel o kraljici ...

Tito in Jovanka Reporter.si

Obračun na rdečem dvoru: ljubosumna Jovanka ...

koronavirus, lokal, restavracija, terasa, mize, gostilna Svet24.si

V soboto odprtje teras po vsej državi, v rumenih ...

jelko-kacin Necenzurirano

Kdo je 300 prvorazrednih za cepljenje

renata-šapina Njena.si

Renata iz Ugodno oddam sina: 'V življenju nič ne...

Kate Middleton Njena.si

Kate Middleton pripravljena, da postane kraljica

Kaj se dogaja s princem Philipom?

dvorna miška, 25.02.2021 19:00:52

Princ Charles je po obisku očeta v bolnici iz nje prišel s solznimi očmi. Vojvoda Edinburški je najstarejši član britanske kraljeve družine. Letos bo praznoval 100 let.

Delite na:
Kaj se dogaja s princem Philipom?
Princ Philip instagram

Minuli teden je princ Charles prevozil dvesto milj, da bi nekaj minut preživel s svojim očetom, enim najpriljubljenejših članov kraljeve družine, princem Philipom. Zaradi zdravstvenih težav je bil sprejet v bolnišnico. Iz stavbe je prišel pretresen in s solznimi očmi, kar je med ljudmi povzročilo nemir.

Novica, da je sprejet preventivno, je postala v očeh javnosti lažna in Britanci so nestrpni, kdaj bodo lahko izvedeli, kaj se v resnici dogaja s princem.

Poročali pa smo tudi, da so za njim po pomoti v avstralskem časopisu že objavili osmrtnico.

charles.JPG
Princ Charles je po obisku očeta imel solze v očeh
splet

Princ Philip, vojvoda Edinburški je najstarejši član britanske kraljeve družine. Je tudi najstarejši, kadarkoli živeči moški britanski monarh. Upokojil se je leta 2017, do takrat pa je opravil 22.219 protokolarnih obveznosti in bil član več kot dvesto različnih organizacij.

Ni prvič, da se je devetindevetdesetletni vojvoda Edinburški znašel v bolnišnici zaradi zdravstvenih težav. V šestdesetih letih je trpel zaradi artritisa, razlog pa je bilo pretirano igranje pola. Pomagal si je z zdravilom Butazolidine, vendar ga je zaradi stranskih učinkov nehal jemati. Nesmiselno bi bilo šteti vse njegove druge poškodbe, zvine, udarce, enkrat si je na tekmi celo zlomil gleženj, izpahnil ramo, večkrat natrgal ligamente.

Leta 1987 so mu zaradi hernije operirali hrbtenico, leta 1997 pa so mu iz nosa odstranili rastoči tumor. Leta 2008 je palača zanikala, da naj bi zbolel za rakom na prostati, leta 2009 pa je zaradi težav s hrbtom izpustil večino protokolarnih obveznosti. Leto kasneje so ga operirali na zapestju zaradi sindroma karpalnega kanala, ki povzroča zoprno mravljinčenje.

Prvič so se mu bolečine v prsih pojavile pred devetimi leti, takrat so ga, tik pred božičem, s helikopterjem prepeljali iz Sandringhama v bolnišnico. Leta 2012 je bil operiran na mehurju, leta 2013 na želodcu, leta 2018 pa je uspešno prestal operacijo kolka. Leta 2019 je doživel prometno nesrečo in bil preventivno sprejet na pregled. Nekaj mesecev kasneje se je prvič, kot tokrat, znašel v bolnišnici zaradi splošnega slabega počutja.