Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

IMSET vse bolj zanimivi tudi v tujini.

CU, 16.06.2021 19:30:01

Uvrstili so v finale največjega mednarodnega tekmovanja na svetu, ISC (International Songwriting Competition) s kar dvema pesmima.

Delite na:
IMSET vse bolj zanimivi tudi v tujini.
IMSET so: Jaka Peterka - vokal, kitara Jaka Ažman - bas, Blaž Horvat – bobni, Dejan Macura - klaviature Promocijska fotografija

Gre za band, ki jih poslušajo tudi člani skupin Coldplay in Linkin Park, saj so se v letu 2021 izmed 26.000 izvajalcev iz celega sveta, uvrstili v finale največjega mednarodnega tekmovanja na svetu ISC (International Songwriting Competition), med manj kot 1 % vseh prijavljenih z obema skladbama, "Lost Inside" in "All The Same".

Pesem "All The Same" je osvojila 9. mesto v Rock Category, pesem "Lost Inside" pa je osvojila 6. mesto v Lyrics Category.

imset
Pevec Jaka Peterka s priznanjem s temovanja ISC
Promocijska fotografija

Do sedaj so na tem tekmovanju zmagale številne današnje zvezde. V letu 2019 je zmagala ena najbolj predvajanih izvajalk zadnjih dveh let,Tones and I – Dance Monkey, v letih prej pa tudi: R.LUM.R, Illenium, Vance Joy, Gotye, Bastille, Passenger, Kehlani, Band Perry, Kimbra, Kasey Chambers, Lindsey Stirling, Kate Miller-Heidke, Gregory Porter, King Charles, Gin Wigmore, Andrew Bird, for King & Country, Heather Morgan, Dave Berg, Gordie Sampson, Darrell Scott, Tom Hambridge, Omar Sosa, in drugi.

Za single All The Same so posneli tudi videospot, ki produkcijsko velja za enega najbolj dodelanih videospotov v Sloveniji, pod taktirko režiserja Matica Gabriela, s katerim so že sodelovali pri videospotu Lajf. Zanj pa so tokrat združili moči s producentom Chrisom Athensom (AC/DC, Blink 182, Rita Ora).

To, da se IMSETovci spogledujejo s tujino, ni nobena skrivnost. Že dolga leta sodelujejo z enim najbolj priznanih slovenskih producentov Matejem Pečaverjem, ki je poleg Imsetov ustvarjal tudi s Parni Valjak, Goran Bare & Majke, Gibonni, ter še mnogimi drugimi. Do sedaj so Imseti sodelovali tudi s producentoma iz newyorškega studia Sterling, Tedom Jensenom (Green Day, Linkin Park) in Chrisom Gehringerjem (21 Pilots, Dua Lipa, Lana Del Rey).

V zadnjih dveh letih pa so bili med najbolj predvajanimi slovenskimi izvajalci na številnih radijskih postajah (Val 202, Radio BOB, Rock radio, Radio Si, SLO 1, Capris, HIT, ...).