Svet24.si

Preverite, kako narediti popolno lepotno ...

meghan markle, princ harry Svet24.si

Harry in Meghan sta praktično reveža

mario fafangel Reporter.si

Strokovni svet NIJZ že 15. februarja predlagal ...

govedo, karim-allah, krave Svet24.si

FOTO: Ubili bodo 864 krav, ki že mesece plujejo ...

DR_1 Necenzurirano

To je zdravnik iz Namibije, zaradi katerega ...

finale ženim sina Odkrito.si

Dramatičen razplet v oddaji Ugodno oddam sina

lea sirk Njena.si

Lea Sirk objavila redko fotografijo z izbrancem

Ikea v Ljubljani bo v četrtek končno odprla vrata

STA, 22.02.2021 18:39:22

Švedski pohištveni velikan Ikea bo v četrtek v Ljubljani vendarle odprl prvo poslovalnico v Sloveniji. Vstop pa bo prve tedne možen le s predhodno rezervacijo.

Delite na:
Ikea v Ljubljani bo v četrtek končno odprla vrata
Ikea v Ljubljani splet

V trgovini potekajo še zadnje priprave na sprejem obiskovalcev, bodo pa lahko ti v prvih tednih v trgovino vstopali le ob predhodni rezervaciji. S tem se želijo v Ikei v luči epidemije covida-19 izogniti pretirani gneči pred vhodom.

Ikea bo v četrtek poleg trgovine na območju nakupovalnega središča BTC odprla tudi spletno prodajalno. Kot je pojasnil vodja trgovine v Ljubljani Cas Lachaert, bo, kot vsaka druga trgovina švedskega podjetja, poleg standardnih izdelkov ponujala tudi takšne, ki odražajo lokalno okolje.

ikea
Police v ljubljanski Ikei že čakajo na prve kupce
STA

Restavracija še ne bo odprta

Poleg pohištva bodo obiskovalci čez čas lahko obiskali tudi Ikeino restavracijo. Ta zaradi omejitvenih ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa do nadaljnjega ostaja zaprta, bodo pa lahko kupci nekatere jedi odnesli domov in si jih pripravili sami, je napovedal Lachaert.

Prve tedne si bodo morali kupci termin nakupovanja rezervirati na spletu. Rezervacija bo brezplačna, sistem pa bodo odprli jutri ob 9. uri.

V trgovini bo naenkrat lahko 700 ljudi, računajo pa, da se bodo kupci v njej zadržali okoli dve uri. Da potrošniki prvo Ikeino trgovino v Ljubljani nestrpno pričakujejo, med drugim kaže veliko zanimanje za njihove družinske kartice. Samo v prvih sedmih dneh jo je naročilo 45.000 ljudi, je dejal Lachaert.

ikea
V trgovini bo lahko prve tedne največ 700 ljudi naenkrat
STA

Prevzemna točka tudi v Mariboru

Ko se bodo okoliščine normalizirale, v ljubljanski trgovini pričakujejo okoli dva milijona obiska letno.

Kupci bodo lahko izdelke kupili v trgovini, jih naročili prek spleta, vključno z dostavo, lahko jih bodo prevzeli sami. Poleg Ljubljane bodo prevzemno točko vzpostavili tudi v Mariboru. Teh točk bo po napovedih Lachaerta v prihodnje še več.

Sicer Ikea zaposluje 400 ljudi, prijav pa so prejeli 7000.

Ikea je sprva odprtje trgovine v Ljubljani napovedovala že za konec lanskega leta, a je načrte prekrižala epidemija covida-19. Trgovina obsega več kot 31.000 kvadratnih metrov, od tega približno 22.000 kvadratnih metrov nakupovalnih površin. V ponudbi bo okoli 9.500 izdelkov.

ikea
Prve tedne bo za obisk Ikee potrebna rezervacija
STA