favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Dva milijona za Maradonin dres "božje roke" ?

STA/kl, 28.11.2020 14:23:45

Dres Diega Maradone iz tekme, na kateri je z roko zabil gol Angliji na SP leta 1986 v Mehiki, bi na dražbi lahko dosegel ceno dveh milijonov dolarjev

Delite na:
Dva milijona za Maradonin dres "božje roke" ?
Maradonina majica v muzeju v Manchesterju splet

Gol, ki ga je argentinski nogometni zvezdnik dosegel v Mehiki, je bil kasneje označen kot "božja roka", dres iz te tekme pa je v lasti Steva Hodgea, ki je svoj dres po tekmi zamenjal z Maradono. "Šel sem skozi tunel, Maradona pa v nasprotni smeri. Slekel sem svojega in zamenjala sva ju tam in takrat," je za medije povedal Hodge.

maradona goal božja roka.jpg
Maradonina "božja roka" na SP v Mehiki leta 1986
splet

Trenutno je dres sicer v angleškem nacionalnem nogometnem muzeju v Manchestru. "Vrednost dresa je težko oceniti, a vem, da lastnik zanj zahteva dva milijona dolarjev na privatni dražbi," je za medije povedal David Amerman, strokovnjak za dražbe športnih predmetov. "To je povsem možno, saj so vrednosti v nogometu zelo poskočile." Dodaja še, da bi bilo dva milijona sicer težko iztržiti, a ne vidi razloga, da kdo tega zneska ne bi bil pripravljen odšteti, če ima denarja pač dovolj. Kot je še povedal, je bila na dražbi nedavno prodana Maradonova nogometna izkaznica za 10.000 dolarjev, pred nekaj leti pa je bila vredna vsega nekaj sto dolarjev.

družina Maradona.jpg
Družina Diega Maradone v srečnejših časih
splet

Ravs za Maradonino zapuščino? Umrl je brez oporoke

Maradona je na svoji izjemni nogometni poti nosil tudi drese Barcelone, Napolija in argentinske reprezentance, v katerih je zaslužil milijone, nekaj pa dodatno še pozneje z investicijami ter drugimi posli. Po nekaterih ocenah naj bi bilo premoženje vredno okrog 90 milijonov evrov.

Argentinec, ki je umrl 25. novembra, ni naredil oporoke, kar bi lahko sprožilo pravne bitke v njegovi družini, meni neimenovani vir blizu njegove družine.

Maradona je za seboj pustil precej otrok, zakonskih in nezakonskih, nekatere je priznal, drugih ne. To bi lahko še dodatno zapletlo delitev premoženja.

Sicer sta Maradona in njegova nekdanja žena Claudia Villafane bila v sodnih sporih zaradi številnih spominkov iz svoje kariere.

Lani pa sta na sodišču bila bitko tudi Maradona in njegova hčerka Giannina, potem ko je zvezdnik zagrozil, da bo vse svoje premoženje v denarju, luksuznih dobrinah, nepremičninah in avtomobilih ter tudi donosne pogodbe, mnoge bodo prinašale dohodke tudi po njegovi smrti, dal v dobrodelne namene.