andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Donald je bivšo pokopal na dvorišču za hišo!

kš, 04.08.2022 07:00:57

Bizarno!

Delite na:
Donald je bivšo pokopal na dvorišču za hišo!
Ivana Trump – zadnje slovo PROFIMEDIA

Bivši predsednik ZDA Donald Trump je svojo pred kratkim umrlo prvo ženo Ivano dal pokopati na svojem igrišču za golf v New Jerseyju, s čimer lahko po poročanju ameriških medijev dobi krepke davčne olajšave za celotno posestvo v Bedminstru.

Cela družina Trump se je združila ...
Celotna družina Trump se je združila ...
PROFIMEDIA

Trumpova prva žena Ivana pokopana na njegovem igrišču za golf v New Jerseyju

Trumpova poteza, da nekdanjo ženo pokoplje na dvorišču za hišo, je bila najprej deležna začudenih odzivov, vendar pa je profesorica sociologije s kolidža Dartmouth ugotovila, da je šlo za pametno poslovno potezo.

ivana-trump
Ivana Trump
PROFIMEDIA

Oproščen plačevanja davkov

Zaradi groba na posestvu se namreč to lahko razglasi za pokopališče in se s tem oprosti plačevanja davkov. Gre za davke na dohodek, na prodajo in na uporabo. Trump za svoje igrišče za golf sicer že uporablja davčno olajšavo za kmetijska zemljišča, ker za potrebe restavracije tam pridelujejo zelenjavo.

donald-trump
Donald Trump ima zelo rad golf.
PROFIMEDIA

Grob je blizu prve luknje

Časnik New York Post je v nedeljo objavil fotografije osamljenega groba na polju posestva z majhnim nagrobnikom, na katerem piše: Ivana Trump, 20. februar 1949–14. julij 2022. Umrla je prejšnji mesec po padcu po stopnicah. Pred tem naj bi omedlela.

New York Post je že leta 2017 poročal, da je Trump dobil dovoljenje za Ivanin grob blizu prve luknje igrišča za golf in še več grobov, ki jih lahko kupi vsak, ki bi želel tam večno počivati.

donald-trump
Donald Trump
PROFIMEDIA

Ivana in Rossano
Ivana je odšla leto po njenem ljubljenem Rossanu.
PROFIMEDIA

Tudi sam bo pokopan na golf igrišču

Tam naj bi nekaj časa nameraval biti pokopan tudi Trump, ki ne mara pokopališč. Dobil je načrte za velik družinski mavzolej, a po drugi strani naj bi že imel rezerviran prostor na pokopališču v predelu Queensa, Jamaica, kjer sta pokopana njegova starša.

Ivana Trump, grob
Ivana Trump, grob
STA

Spomin na Ivano

Bila je prva žena zdaj že bivšega predsednika Združenih držav Amerike Donalda Trumpa, nikakor pa ne samo to.

Ivana Trump se je kot Ivana Zelničkova 20. februarja leta 1949 rodila v mestu Zlin v takratni Češkoslovaški. Njen oče je bil inženir elektrotehnike, mama telefonska operaterka. Na očetovo pobudo je pri štirih letih stopila na smuči, se sčasoma pridružila mladinski reprezentanci in z njo šla v svet onkraj tako imenovane železne zavese. Leta 1972 je v Pragi diplomirala iz telesne vzgoje, a nazaj k smučanju: govori se, da je bila leta 1972 rezerva v reprezentanci na zimskih olimpijskih igrah – specializirala naj bi se za smuk in slalom – a dokazov za to ni. Zelničkova se je leto dni prej poročila z avstrijskim inštruktorjem smučarja Alfredom Winklmayrjem, da bi dobila avstrijsko državljanstvo. Tako je lahko zakonito zapustila Češkoslovaško, ne da bi izgubila pravico obiskovati svoja starša. Leta 1973 se je v Los Angelesu, kamor se je podala, da bi poučevala smučanje, od Avstrijca ločila.

Bila je izjemna smučarka
Ivana Trump
Profimedia

Usodno srečanje

Donalda Trumpa je spoznala leta 1976 v New Yorku. Poročila sta se 7. aprila 1977 – bila je Trumpova prva žena, on pa njen drugi mož. V 80. letih prejšnjega stoletja sta bila reden plen tabloidov, rodili pa so se jima trije otroci: Donald mlajši, Ivanka in Eric. Češko tekoče govori le Donald mlajši; Ivanka češčino razume, za Erica pa je španska vas. Skupaj sta delala pri kar nekaj večjih projektih, med drugim tudi slovitem Trumpovem stolpu na Manhattnu. Skratka, bila je njegova partnerica – nekdo, ki mu je bil enakopraven, ki ga je znal izzvati.

Ivana je veliko časa preživela v Italiji, kjer je bila zelo priljubljena.
Ivana je veliko časa preživela v Italiji, kjer je bila zelo priljubljena.
Profimedia

Umazana ločitev

Med božičnimi prazniki leta 1989 sta se javno sprla v Aspnu, potem ko je naletela na njegovo ljubico (in poznejšo ženo) Marlo Maples. Donald naj bi jo nato februarja 1990 zaklenil iz svoje pisarne v hotelu Plaza, čemur je sledila sodna bitka glede legitimnosti štirih predporočnih pogodb, ki sta jih izpogajala skozi leta.

Seveda sta ostala v stikih in se tudi večkrat videvala. Ivana je zadnja leta preživela ob zadnjem in precej mlajšem možu Rossanu Rubicondiju, ki pa je umrl lani. Čeprav sta se ločila, sta bila velika prijatelje in po njegovi smrti je bila Ivana popolnoma neutolažljiva.

Bila je tudi zelo uspešna poslovna ženska
Bila je tudi zelo uspešna poslovna ženska
Profimedia

Skupina Republikanci proti trumpizmu je ob tem opozorila, da je Donald sožalnemu sporočilu dodal prošnjo za financiranje svoje politične kampanje.