lunin mrk Dobra karma

Tokrat bosta polna luna in lunin mrk vašim ...

neda ukraden Svet24.si

Neda Ukraden ne želi na skrivaj peti za le 30 ...

aleksandra pivec1 Reporter.si

Tajni načrt Aleksandre Pivec: ustanovila naj bi ...

potrč marko Svet24.si

Bodo Marka Potrča zaradi objav tožili celo v ...

DiTjlBYXkAEGfrn Necenzurirano

Orbanov ključni operativec zaprl račun v ...

Franko Bajc, Kaja Vidmar Njena.si

V javnost prišel vroč posnetek Franka Bajca in ...

Rocio Oliva Odkrito.si

Maradonini partnerki niso dovolili, da bi se ...

Dobili smo pet novih vlakov

kl, 21.11.2020 12:41:49

V novih vlakih se bomo, ko bo javni potniški promet ponovno vzpostavljen, vozili proti Kamniku, Kočevju in Dolenjski.

Delite na:
Dobili smo pet novih vlakov
Novi vlaki Slovenskih železnic splet

Pet modrobelih dizelskih vlakov Stadler bo najprej vozilo po neelektrificiranih progah, v kratkem pa naj bi se jim pridružili tudi elektromotorni, so sporočili iz Slovenskih železnic.

Do konca leta 2022 naj bi tako po tirih zapeljalo vseh 52 naročenih vlakov, od tega 21 enopodnih in 10 dvopodnih električnih ter 21 enopodnih dizelskih vlakov.

Novi vlaki so bolj prostorni, vsa vrata bodo imela izvlečno stopnico za lažji vstop, prostore za osebe z omejeno mobilnostjo ter posebne toaletne prostore zanje, najmanj 10 mest za kolesa in vtičnice za polnjenje različnih mobilnih naprav in prenosnih računalnikov. Opremljeni bodo tudi z wifi signalom, ki bo omogočil dostopanje do interneta.

Novi vlaki pa bodo ne le udobnejši, pač pa tudi hitrejši. Potovalni časi naj bi tako bili krajši do 10 odstotkov. Pri SŽ pa sicer sporočajo še, da se bo prihodnjih letih povečala pogostost regionalnih povezav z manj postanki in lokalnih vlakov z večjo zmogljivostjo, večja pa bo tudi udobnost in zanesljivost samega prevoza.

Seveda bi si potniki, ki za potovanje od Murske Sobote do Kopra (nekaj več kot 250 km) potrebujejo tudi do 8 ur, želeli še bolj hitre vlake, vendar je to očitno stvar bolj oddaljene prihodnosti.