favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Dianina usoda! Harry in Meghan – nesreča zaradi paparacev?!

kš, 03.06.2023 11:00:13

Princ Harry in Meghan Markle sta bila udeležena v »skoraj katastrofalni nesreči«. V avtomobilu je bila tudi njena mati.

Delite na:
Dianina usoda! Harry in Meghan – nesreča zaradi paparacev?!
Harry in Meghan v avtomobilu: Harry je ves čas snemal dogajanje. Profimedia / KŠ

Harry in Meghan sta bila vpletena v »dramatično prometno nesrečo«. To je skrb vzbujajoče sporočilo, o katerem je poročal prinčev tiskovni predstavnik. Princa, njegovo ženo Meghan Markle in igralkino mamo so zasledovali paparaci. Situacija ima zlovešče skupne točke s tistim, kar se je zgodilo lady Diani, Harryjevi materi. Princesa je umrla leta 1997 v predoru pod mostom Pont de l'Alma v Parizu, pri čemer je voznik v poskusu pobega pred paparaci izgubil nadzor nad avtomobilom in se zaletel pri trinajstem stebru.

Policija pa je pojasnila, kaj se je zgodilo v New Yorku.

Harry je popolnoma besen, čeprav ameriški policisti trdijo, da ni res, da so ju paparaci zasledovali
Harry je razbesnjen, čeprav ameriški policisti trdijo, da ni res, da so ju paparaci zasledovali več kot dve uri.
Profimedia

Princ Harry in Meghan Markle: »Skoraj katastrofalna nesreča«

Kot je za agencijo Reuters povedal Harryjev tiskovni predstavnik, naj bi se incident zgodil po tem, ko sta se vojvoda in vojvodinja Susseška udeležila podelitve nagrad v New Yorku, ki jo je organizirala fundacija Ms. za ženske, Meghan pa je prejela priznanje za svoje delo. »Sinoči so bili vojvoda in vojvodinja Susseška ter gospa Ragland vpleteni v skoraj katastrofalen avtomobilski pregon, ki ga je povzročila skupina zelo agresivnih paparacev,« je v sporočilu zapisal tiskovni predstavnik para. Dogodek je bil prvi javni nastop Meghan in Harryja po kronanju kralja Karla III.

»Neustavljivo zasledovanje, ki je trajalo več kot dve uri, je povzročilo več trkov, v katere so bili vpleteni drugi vozniki na cesti, pešci in dva policista newyorške policijske uprave (NYPD),« je nadaljeval tiskovni predstavnik. »Njuna varnostna služba je storila vse, kar je bilo v njeni moči, da bi jih ustavila,« je še povedal vir. Med pregonom je eden od snemalcev trčil v avtomobil, drugi pa v policista. »Policisti so poskušali ustaviti tudi fotografe, vendar ti niso upoštevali opozoril.«

Harry in Meghan sta, kot je povedal vir blizu para, »pretresena«. Le s težavo sta se izognila temu, da bi bila vpletena v prometno nesrečo.

Govorice o Meghanini zagledanosti v drugega moškega, njunega osebnega stražarja, so se začele po inc
Meghan se je smehljala, medtem ko je Harry ves čas snemal paparace.
Profimedia

Vmes se je par presedel iz enega v drugi avtomobil ...
Vmes se je par presedel iz enega v drug avtomobil.
Profimedia

Policija zanika: »Ni poškodb ali trčenja!«

Govorice o nesreči so vznemirile vse, vendar je newyorška policija postavila stvari na svoje mesto in v uradni izjavi pojasnila dinamiko dogodka ter zanikala novico: »Vojvoda in vojvodinja Susseška sta prispela na cilj, med vožnjo pa ni bilo nobenih poškodb, aretacij ali trčenj.« S temi besedami so bile govorice ustavljene, čeprav bo zdaj treba razjasniti, kaj se je v resnici dogajalo.

Zakaj je torej prinčev tiskovni predstavnik govoril o dramatičnem incidentu in prometni nesreči? Policija ne trdi, da se domnevni pregon ni zgodil, temveč le, da se stvari niso končale tako dramatično, kot so poročali tiskovni predstavniki in pozneje tudi novinarji.

Z njima je bila tudi njena mama.
Z njima je bila tudi njena mama.
Profimedia

Harry in Meghan: odmev Dianine usode?

Harry pogosto omenja, kako so paparaci preganjali njegovo mater, princeso Diano, in jih krivi za njihovo vlogo pri njeni smrti. Harry je v svojih spominih v knjigi Spare opisal tudi, da so ga novinarji v življenju nenehno nadlegovali, zlasti v zvezi z njegovimi dekleti.
Skratka, tragični déjà vu, ki sta ga nedavno doživela Harry in Meghan, znova odpira razpravo o agresivnosti metod, ki jih uporabljajo tabloidni paparaci. Harryju se je pred le nekaj dnevi, na začetku sojenja zaradi domnevnega vdiranja v telefon, zaradi nezakonitega zbiranja informacij javno opravičil časopis Mirror.

1. avgust 1997 prikazuje razbitine avtomobila princese Diane v pariškem predoru Alma. Princ Harry in
Fotografija s 1. avgusta 1997 prikazuje razbitine avtomobila princese Diane v pariškem predoru. Princ Harry in njegova žena Meghan Markle pa sta bila v New Yorku vpletena v »skoraj katastrofalen avtomobilski pregon«.
Profimedia

Čeprav nekateri trdijo, da so Harryjeve besede pretirane in da ni res, da so ju paparaci zasledovali več kot dve uri, je princ popolnoma odločen, da bo dokončno prekinil nevzdržni pritisk medijev nanj in na njegovo ženo.