Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Darji Gajšek je uspelo; vrača se na TV Slovenija!

A. M., 14.06.2021 16:55:29

Prihaja nova glasbena oddaja Poletni pozdrav, ki jo bo vodila nekdanja voditeljica Slovenskega pozdrava Darja Gajšek, s katero smo se tudi o tem pogovarjali pred nekaj dnevi.

Delite na:
Darji Gajšek je uspelo; vrača se na TV Slovenija!
Darja Gajšek je voditeljica Poletnega pozdrava. Katja Kodba

Poletni pozdrav je nova narodno-zabavna glasbena oddaja, ki bo na sporedu ob petkih ob 20. uri na TV SLO 1, premierno že 2. julija. Vaša gostiteljica bo priljubljena voditeljica Darja Gajšek.

»Izjemno vesela sem, da bomo znova skupaj vsak petek ob 20. uri na 1. programu Televizije Slovenija. Obljubljam vam odlično glasbeno družbo, saj v goste prihajajo številne glasbene legende narodno-zabavne glasbe, slišali pa boste tudi kakšno glasbeno premiero. Z mano tako na televizijske zaslone prihaja harmonika in lepa slovenska narodno-zabavna glasba. Slovenci imamo izjemno kvalitetno glasbo in ta nam je v krvi, zato sem zelo vesela, da se v moji družbi narodno-zabavna glasba v vsem svojem sijaju vrača na 1. program Televizije Slovenija. V vsakem Poletnem pozdravu bomo veliko peli, klepetali z glasbeniki in obujali spomine na tiste zlate čase, ko so veselice trajale tudi po več dni. V vsaki oddaji bomo predstavili tudi mlad, perspektiven ansambel, ki veliko obeta in si zato zasluži prostor in pozornost gledalcev. Bomo pa v Poletnem pozdravu iskali tudi Naj spot Poletnega pozdrava, saj je želja uredništva tudi v tem, da spodbudimo ansamble, da snemajo odlične video izdelke ter s tem skupaj skrbimo tudi za bogat in pomemben glasbeni arhiv,« prihod nove oddaje napoveduje gostiteljica Darja Gajšek.

Darja bo v oddajah gostila številne glasbene legende. Osrednji gost druge oddaje bo Miro Klinc, ki bo Darji zaupal številne anekdote iz bogate več kot 35-letne zgodovine glasbenega ustvarjanja.

darja-gajšek
Darja bo v oddajah gostila številne glasbene legende.
Katja Kodba

V poletno sproščenih oddajah se bodo osem petkovih večerov predstavljale različne generacije ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe. V sodelovanju z glasbenimi gosti bodo izbirali tudi Naj spot Poletnega pozdrava. V prvih štirih oddajah bodo predstavili 16 videospotov narodno-zabavne glasbe, v vsaki oddaji po štiri. Glasbeni gostje, vsakič po trije ansambli, in uredništvo oddaje, bodo te videospote ocenjevali in glede na rezultat se bosta po dva uvrstila naprej v izbor. Sledijo izločanja do finalne zadnje oddaje, v kateri bo med dvema finalistoma izbran najboljši videospot letošnjega poletja. Gostiteljica oddaje Darja Gajšek bo s harmoniko, ki je v narodno-zabavni glasbi nepogrešljiva, v spremljavi osrednjega glasbenega gosta oddaje tudi odigrala pesem na izbrano temo posamezne oddaje.

Tema prve oddaje bo veselica

In kar 55 let veselico ustvarja legendarni Alpski kvintet, od tega 50 let z Janezom Perom, ki bo tudi osrednji gost oddaje. Ansambel srednje generacije, ki ustvarja že 35 uspešnih let, so Mladi Dolenjci, najmlajši predstavniki narodno-zabavne glasbe pa so člani zasedbe Marcela IN. Videli in slišali pa boste tudi prve štiri videospote, ki se potegujejo za naziv Naj spot Poletnega pozdrava.

V drugi oddaji Poletni pozdrav, ki bo 9. julija, ob 20. uri na TV SLO 1 bo Darja Gajšek gostila Ansambel Mira Klinca, ki je nastal in ostaja v tradiciji družine Klinc. Z Dolenjske bodo TV-občinstvo prav navihano pozdravili oče in fantje Ansambla Petan, nastopili pa bodo tudi najmlajši izmed treh gostujočih ansamblov, člani mlade dolenjske narodno-zabavne zasedbe Vzrok.

Kaj vse nam je Darja Gajšek povedala proti koncu maja, pa v spodnjem video intervjuju ...