900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Bob Saget - Polna hiša je brez njega prazna ...

kš, 13.01.2022 15:00:41

9. januarja je umrl slavni igralec.

Delite na:
Bob Saget - Polna hiša je brez njega prazna ...
Polna hiša PROFIMEDIA

Robert Lane Saget je bil ameriški stand up komik, igralec in televizijski voditelj. Med njegovimi igralskimi vlogami se najbolj spomnimo lika Dannyja Tannerja v seriji Polna hiša (Full House). Malokdo pa ve, da je prav Bob Saget posodil glas pripovedovalcu v neverjetno uspešni seriji How I Met Your Mother (Kako sem spoznal vajino mamo). Saget je bil znan tudi po malce bolj pikantnih nastopih, njegova stand up komedija za odrasle je bila namreč velika uspešnica.

Od zdravnika do komika

Rodil se je v judovski družini v Filadelfiji. Njegov oče Benjamin je bil direktor supermarketa, mati Rosalyn - Dolly pa upravnica bolnišnice. Saget je živel v soseski Encino v Los Angelesu, nato pa se je vrnil v Filadelfijo in leta 1975 maturiral na srednji šoli Abington Senior High School. Sprva je nameraval postati zdravnik, vendar je njegova učiteljica angleščine Elaine Zimmerman opazila velik ustvarjalni potencial in ga spodbudila, naj se odloči za drugačno kariero.

polna-hiša
Polna hiša
PROFIMEDIA

V študentskih letih je skoraj umrl

Tako je začel obiskovati univerzo Temple, smer film, in med študijem ustvaril črno-beli film Through Adam's Eyes, ki govori o dečku z rekonstrukcijsko operacijo obraza. Ta študentski film je bil izjemno uspešen in Bob je prejel kar nekaj nagrad. Diplomiral je leta 1978. Nameraval je obiskovati podiplomski študij na Univerzi Južne Kalifornije, vendar ga je že po nekaj dneh opustil. V nekem intervjuju se je tega obdobja spominjal tako: »Bil sem samovšečen, predebel dvaindvajsetletnik. Potem so mi odstranili slepič, skoraj sem umrl in kar naenkrat sem se znebil napuha in tudi čezmerne teže.« Saget je resnično zrl smrti v oči, saj so mu slepič ostranili v zadnjem trenutku, ta travmatična izkušnja pa ga je precej spremenila.

polna-hiša
Polna hiša
PROFIMEDIA

Igralec, televizijski voditelj in režiser

Po kratki izkušnji v jutranjem programu CBS je v začetku leta 1987 dobil vlogo Dannyja Tannerja v seriji Polna hiša, ki je postala ena večjih uspešnic v zgodovini. Leta 1989 je Saget začel voditi oddajo America's Funniest Home Videos (Najbolj smešni ameriški domači videoposnetki), ki jo je vodil do leta 1997. Leto pred tem je režiral televizijski film za ABC Za upanje, ki ga je navdihnila življenjska zgodba njegove sestre Gay Saget, ki je tri leta prej umrla za hudo avtoimunsko boleznijo – sklerodermijo.

Pristal tudi na Netflixu

Polno hišo so snemali do leta 1995, pozneje pa je televizija Netflix od leta 2016 do leta 2020 snemala nadaljevanje Polnejša hiša. Leta 2020 pa se je lotil tudi ustvarjanja podkasta z naslovom Bob Saget's Here For You with Studio71.

polna-hiša
Polna hiša
PROFIMEDIA

Osebno življenje

Saget se je leta 1982 poročil s Sherri Kramer. Imela sta tri hčerke: Aubrey (1987), Laro Melanie (1989) in Jennifer Belle (1992). Zakonca sta se ločila leta 1997, Bob pa se je leta 2018 spet poročil. Pred oltar je popeljal voditeljico oddaje Eat Travel Rock TV, 43-letno Kelly Rizzo. Ta je le nekaj dni pred moževo smrtjo objavila njuno skupno fotografijo.

bob-saget
Njegova zadnja fotografija z ljubljeno ženo Kelly
Instagram

Dobrodelnež

Saget je bil član upravnega odbora fundacije za raziskovanje sklerodermije. V intervjuju za revijo Ability Magazine je povedal, da so njegovi sestri, potem ko so ji večkrat postavili napačno diagnozo, pri 43 letih diagnosticirali sklerodermijo, umrla pa je pri 47 letih.

Bob z ženo Kelly
Bob z ženo Kelly Rizzo
PROFIMEDIA

Umrl v hotelu

Na začetku januarja je bil na stand up turneji po ZDA. 9. januarja je bival v hotelu Ritz-Carlton Orlando, Grande Lakes, južno od Orlanda na Floridi, in večer pred tem nastopil v Ponte Vedra Beachu. Zamudil je predvideno uro odhoda iz hotela in njegov telefon je zvonil v prazno. Družinski člani so bili zaskrbljeni, zato je hotelsko osebje odprlo sobo. Takoj so poklicali reševalce, ti pa so ga razglasili za mrtvega. Novica o Sagetovi smrti je odjeknila med predvajanjem oddaje America's Funniest Home Videos ...

bob-saget
Njegova zadnja fotografija
Instagram

Vzrok smrti NI znan

Po podatkih sodnega izvedenca okrožja Orange na Floridi je bila v ponedeljek opravljena obdukcija: »Trenutno ni dokazov o uporabi drog ali kaznivem dejanju,« je v izjavi za CNN povedal glavni sodni izvedenec Joshua Stephany. »Vzrok in način smrti je treba še raziskati in preiskati, kar lahko traja do 10 do 12 tednov

Bob Saget je bil star 65 let.