mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Bill in Melinda Gates: Tako je ločitev komentirala hči

M.K., 04.05.2021 11:50:01

Melinda Gates (56) je vložila zahtevo za ločitev od moža Billa Gatesa (65), saj naj bi bila njuna zveza “nepopravljiva”.

Delite na:
Bill in Melinda Gates: Tako je ločitev komentirala hči
Kaj je o ločitvi zapisala njuna najstarejša hči? Profimedia/Instagram

Bill in Melinda sta novico o razvezi objavila na twitterju. Njuna najstarejša hči Jennifer (25) pa je dogajanje komentirala na instagramu in zapisala, da je to “težko obdobje za družino”

Predporočne pogodbe nista podpisala preden sta se poročila leta 1994. Od takrat sta nabrala več kot 130 milijard dolarjev vredno premoženje in vzgojila tri otroke. 

Bill in Melinda sta se spoznala leta 1987 - še istega leta je postal Bill najmlajši milijarder na svetu, pri 31 letih. Leta 1994 sta se poročila na Havajih in imata tri otroke: Jennifer (25), Rory (21) in Phoebe (18). Leta 2000 sta ustanovila največjo dobrodelno fundacijo na svetu, ki je prispevala več kot 50 milijard dolarjev v dobrodelne namene, kot so izkoreninjenje otroške paralize in malarije. Bila je tudi velik investitor v iskanju zdravljenja za koronavirusno bolezen. 

bill-gates, melinda-gates
Bill in Melinda Gates se ločujeta.
Profimedia

V skupni izjavi, objavljeni v ponedeljek na twitterju, sta dejala, da bosta s sodelovanjem v fundaciji nadaljevala, kot življenjska partnerja pa ne. Čeprav nista podpisala predporočne pogodbe, se zdi da je večina premoženja že bilo razdeljenega, saj se zahteva za ločitev navezuje na “razvezno pogodbo”, vsebina katere pa ni prišla v javnost. Kako sta si razdelila nepremičnine v petih državah, zasebno letalo, veliko umetniško zbirko in floto luksuznih avtomobilov zato ni znano.

25-letna Jennifer se je v ponedeljek izpovedala na instagramu in zapisala, da se “v tem trenutku še vedno uči, kako najbolje podpirati svoj lasten proces in čustva ter obenem svoje družinske člane in je hvaležna za prostor, da lahko to počne”. 

bill-gates, melinda-gates
Bill in Melinda Gates se ločujeta.
Profimedia

Bill in Melinda sta na twitterju objavila isto skupno izjavo o ločitvi, ki se glasi:

“Po dolgem premisleku in veliko dela, sva se odločila, da končava najin zakon. V zadnjih 27 letih sva vzgojila tri neverjetne otroke in zgradila fundacijo, ki deluje po vsem svetu, da ljudem omogoča zdravo in produktivno življenje. Še naprej ostajava prepričana v to poslanstvo in bova pri tem sodelovala, vendar ne verjameva več, da lahko skupaj rasteva kot par v tej naslednji fazi najinega življenja. Prosimo za prostor in zasebnost za najino družino, ko bomo začeli krmariti po tem novem življenju.”

Razlog za ločitev ni znan, v nekaj preteklih intervjujih pa se je Melinda potožila, da Bill težko usklajuje službeni in družinski čas.