tuna bar, morje, madžari Svet24.si

Orban je sanjal o madžarskem Jadranu! To mu ...

kobranka, peskovnik, pasching Svet24.si

V peskovniku v vrtcu je zasikala kobranka

sds Necenzurirano

To so financerji SDS iz državnega gospodarstva

caks tonin Reporter.si

Bleferji Domovine: epidemija tretjerazrednih ...

kuljak 1 Ekipa24.si

Se ga spomnite? Ruski telovadec, ki je provociral ...

2_danica lončarič Njena.si

Poroka na prvi pogled: Danica modro o žaljivkah

nogomet otroci Ekipa24.si

Joj?! Predsednik vlade se je osmešil pri nogometu...

Balonarska nesreča na Barju

kl, 22.01.2022 11:07:22

Okoli 10. ure se je med Škofljico in Igom zgodila balonarska nesreča pri pristajanju balona, ki je prišel iz tujine. Poškodovani naj bi bili trije Belgijci in en Slovenec.

Delite na:
Balonarska nesreča na Barju
Fotografija je simbolična Niko Časar

Policisti PU Ljubljana so malo po 10. uri dobili obvestilo o nesreči balona na ljubljanskem Barju. Po do sedaj zbranih obvestilih  naj bi  do nesreče prišlo pri pristajanju balona, priletel iz tujine smeri Avstrije, v njem pa je bilo šest oseb, pet državljanov Belgije in državljan Slovenije.

Čeprav so najprej poročali o šestih poškodovanih, je kasneje policija sporočila, da so bile poškodovane štiri osebe, trije državljani Belgije in en Slovenec. Vse so prepeljali v ljubljansko bolnišnico, po do sedaj znanih podatkih pa niso v smrtni nevarnosti. Eden od balonarjev bo moral na intenzivno nego.

Ponesrečeni balon je na Barje priletel v družbi še enega balona, v katerem so bile tri osebe. Drugi balon je varno pristal na barju.

Kot kaže, je šlo za "trd pristanek", pri katerem so iz košare popadale tri osebe. Za nesrečo pa naj bi bil kriv nenaden sunek vetra.

Se je pa nesreča zgodila na istem mestu, kot grozljiva nesreča pred desetimi leti, ko je v njej umrlo šest ljudi, dvanajst pa je bilo ranjenih.