maček Dobra karma

Osupljive psihične sposobnosti živali. Mačke, ...

1_tanja zajc zupan mož bogdan Svet24.si

Je 11 let starejši od mene, a je ravno ...

milan kucan pl Reporter.si

Boj za preživetje SD: Smrt Janeza Kocijančiča ...

revščina Svet24.si

Država, jih slišiš? Oni so bili in ostajajo ...

43820185fa2501bdbaaf1bacd2c881b5 Necenzurirano

Bi Janša molčal, če bi novi sev virusa prinesla...

sanjanje Odkrito.si

Vas sanje lahko posvarijo pred rakom?

miss grohar Njena.si

Želi se vrniti v pevske in voditeljske vode

Schwarzenegger: "Trump je propadel voditelj"

bv, 15.01.2021 12:05:31

Nasilje v glavnem mestu Združenih držav je primerjal z divjanjev nacistov v Nemčijo pred drugo svetovno vojno.

Delite na:
Schwarzenegger: "Trump je propadel voditelj"
Arnold Schwarzenegger instagram

V ganljivem videu je igralec in bivši kalifornijski guverner Arnold Schwarzenegger, vdor v kongres Združenih držav primerjal s strašnim dogodkom leta 1938, razdejanje judovskih četrti, imenovan Kristalna noč.

Tudi tokrat je bil, vedno optimističen Arnold, poln upanja, da se bo po dogodku in po odhodu »najslabšega predsednika Združenih držav«, Donalda Trumpa, situacija v Ameriki normalizirala. Vsem tistim, ki so sodelovali v nasilju je dejal, da so bili zavedeni z lažmi kot nekoč njegov oče in njihovi sosedje.

"Predsednik Trump je propadli voditelj. V zgodovino se bo zapisal kot najslabši predsednik vseh časov. Dobra stran tega je, da bo že kmalu tako nepomemben kot kakšen stari tvit," je med drugim dejal Schwarzenegger, ki je sicer sam republikanec.

Med govorom je pokazal tudi meč. "Ali vidite ta meč. To je Conanov meč. Naj vam povem nekaj o mečih: bolj kot ga jezite, močnejši postane. In bolj kot ga udarjate s kladivom, segrevate v ognju in razbeljenega potisnete v mrzlo vodo, in potem spet udarjate po njem in ga segrevate in hladite ... večkrat ko to naredite, močnejši postane. Naša demokracija je kot ta meč. Bolj ko po njej udrihate, močnejša postaja," je dejal v govoru, kjer je ljudi pozval, naj ne glede na strankarsko pripadnost, čestitajo Bidenu in mu zaželijo dobro predsednikovanje.