Kiki Rahimovski Svet24.si

Zadnje Akijeve besede sinu Kristijanu

dom Svet24.si

Kaj se dogaja po domovih za starejše? Jih res ne ...

stol, gora, karavanke Svet24.si

Po padcu na grebenu umrl turni smučar

tonin-novak-ljudmila_bobo Reporter.si

Od molka do izdaje: kako so zaprli usta Ljudmili ...

janez poklukar Necenzurirano

Razkrivamo največjo luknjo v sistemu PCT, zaradi ...

baloni, državno-prvenstvo, balonarstvo Odkrito.si

Balonarska nesreča na Barju

peking olimpijske Ekipa24.si

Ne bom SE CEPIL, to nam je VSILJENO - še en ...

Ameriška najstnika doživljenjsko v italijanskem zaporu

M.K., 06.05.2021 14:04:43

Italijansko sodišče je obsodilo na doživljenjsko zaporno kazen dva Američana, ki sta leta 2019 ubila policista v Rimu.

Delite na:
Ameriška najstnika doživljenjsko v italijanskem zaporu
Vdova Maria Carciella je bila po razglasitvi sodbe neutolažljiva. Profimedia

Odločitev je bila sprejeta skoraj dve leti po obtožbi (takrat) najstnikov zaradi umora italijanskega policista v civilu. Zdaj sta 21-letni Finnegan Lee Elder in 20-letni Gabriel Natale-Hjorth prejela najostrejšo možno kazen, ki jo predvidevajo italijanski zakoni. 

Američana sta poskušala med počitnicami v Rimu kupiti prepovedane droge in povzročila smrt policista, ko sta ga 11-krat zabodenega pustila izkrvaveti

Primer je v Italiji pritegnil veliko pozornosti, deloma tudi zato, ker so turisti izjemno redko obtoženi nasilnih kaznivih dejanj. 35-letnega pripadnika italijanskih karabinjerjev Maria Carciella Rega, ki je bil ravnokar poročen, so po tragični smrti počastili z državnim pogrebom in pohvalami junaštva. Takratni premier Giuseppe Conte je incident označil za “globoko nacionalno rano”

mario-carciella-rega, finnegan-lee-elder
Finnegan Lee Elder je bil obsojen umora italijanskega policista v civilu.
Profimedia

Na dolgotrajnem sojenju so ugotavljali, ali sta srednješolska prijatelja iz Kalifornije vedela, da sta Mario in njegov sodelavec policista. Elder, ki je priznal, da ga je zabodel, je pričal, da je v tistem trenutku mislil, da ga je napadel preprodajalec droge. Sodelavec policista, ki je bil prisoten na kraju pa je dogajanje opisal drugače in zatrdil, da sta oba Američanoma pokazala svoje značke

Američana sta na večer 25. julija 2019 poskušala kupiti droge (kokain) in posredniku zaupala 80 evrov. Ta jim je namesto želenega izdelka predal navadna lekarniška zdravila proti bolečini. Da bi se mu maščevala, sta Američana pobegnila z njegovim nahrbtnikom, ki je vseboval tudi njegov telefon. Posrednik je nato poklical svoj telefon z druge številke, najstnika sta se oglasila in dogovorila za srečanje. V tem času pa je moški, ki jima je prodal zdravila poklical policijo in prijavil krajo nahrbtnika. Na kraj srečanja sta tako namesto njega prišla policista v civilu brez orožja. Mario in kolega Andrea Varriale sta se identificirala in najstnikoma pokazala značke. Američana pa sta ju napadla z “morilskim naklepom,” z 18 centimetrov velikim nožem, ki ga je Elder prinesel s seboj iz Kalifornije.

Elder je imel že v srednji šoli probleme z drogo in bil za to kaznovan. Njegova družina je upala, da ga bo dolgo potovanje po Evropi “zresnilo” in da mu bo sprememba okolja dobro dela. Oba Američana sta bila obsojena umora.

mario-carciella-rega, finnegan-lee-elder
Najstnika sta hotela kokain, v maščevanju pa 11-krat zabodla policista.
Profimedia