robert golob bobo7 Svet24.si

Jasno je, da bo Golob prevzel že oblikovano ...

truplo, simbolična Svet24.si

Policisti ugotovili identiteto ženske, ki so jo ...

jordan smrt Svet24.si

Umrla zvezdnica resničnostnega šova

mozina jansa Reporter.si

»Ko sem Možino prosil, naj podpre Reporter z ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Koalicija v amnestijo Janše, Počivalška in ...

sanjski-moški Njena.si

Na ljubljanskih ulicah ujeli novega Sanjskega ...

dalila jakupovic Ekipa24.si

Slovenska tenisačica KOLAPSIRALA ZARADI ...

EKSKLUZIVNO: Alfi Nipič: "Tega ne privoščim nikomur"

kl, 08.12.2021 11:39:09

Govorili smo z Alfijem Nipičem, ki preboleva pljučnico po okužbi s Covidom-19. Danes mineva 50 let od njegovega znamenitega Silvestrskega poljuba, v Mariboru pa bodo odprli razstavo ob 60-letnici njegove bogate kariere.

Delite na:
EKSKLUZIVNO: Alfi Nipič: "Tega ne privoščim nikomur"
Alfi Nipil pr

Alfi Nipič
Alfijev Silvestrski poljub prav danes praznuje 50 let.
Alesh Maatko

"Tega ne privoščim nikomur," nam je dejal Alfi Nipič v kratkem pogovoru. Legendarni pevec slovenske zabavne in narodnozabavne glasbe je namreč že tretji teden v bolnišnici zaradi okužbe s Covidom-19. Bilo je že tako hudo, da je pristal na intenzivni negi. Zdaj se mu je stanje malce izboljšalo. "Že dva testa sta bila negativna, zdaj pa prebolevam pljučnico," nam je povedal, "Iz dneva v dan se spreminja. Bolezen ne gre stalno gor in stalno dol."

Danes sicer mineva pol stoletja, odkar je posnel njegov znameniti "Silvestrski poljub", pesem, ki je postala stalnica, ali če hočete evergreen božično-novoletnega časa. Pesem so posneli v eni sami uri 8. decembra 1971 ob pol enajstih zjutraj na snemanju novoletne silvestrske oddaje v Studiu 14 takratnega Radia Ljubljana. Besedilo je prispeval Dušan Velkaverh, glasbo in aranžma pa je naredil Jože Privšek. Žal Alfi Silvestrskega poljuba letos ne bo mogel zapeti v živo, kajti okrevanje po Covidu lahko traja še dolgo.

Alfi 4.jpg
Alfi je na sceni že 60 let
Facebook/Alfi Nipič uradna stran

Prav tako pa se ne bo mogel udeležiti otvoritve razstave v Muzeju narodne osvoboditve v Mariboru, ki je posvečena šestdesetim letom glasbene kariere Alfija Nipiča. Naslov razstave je seveda "Ostal bom muzikant", po naslovu še ene izmed njegovih uspešnic, ki so se zapisale  v zgodovino slovenske narodnozabavne glasbe. Razstava bo odprta do konca marca prihodnje leto.

2_alfi nipič.jpg
Alfi z bogato zbirko zlatih plošč
Osebni arhiv

Alfiju smo seveda želeli čimprejšnje okrevanje in vrnitev k njegovi največji ljubezni - glasbi.