Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Alec Baldwin: "Nisem pritisnil sprožilca"

kl, 03.12.2021 15:47:01

V prvem televizijskem intervjuju po tragediji na snemanju filma Rust je filmski zvezdnik zanikal odgovornost.

Delite na:
Alec Baldwin: "Nisem pritisnil sprožilca"
Alec Baldwin v prvem intervjuju po tragediji Profimedia

Prvič po tragičnem dogodku v oktobru, ko je na snemanju filma Rust s strelom iz pištole smrtno ranil snemalko Halyno Hutchins in poškodoval režiserja Joela Souza, je Alec Baldwin nastopil v televizijskem intervjuju na ameriški televiziji ABC. V njem je zanikal lastno odgovornost za tragedijo, ki je sprožila veliko ugibanj kako in zakaj je do nje prišlo, predvsem pa, kako se je pravi naboj znašel v pištoli.

"Čutim, da je nekdo odgovoren za to, kar se je zgodilo, in ne morem reči kdo, vendar vem, da to nisem jaz," je Baldwin dejal novinarju televizije in dodal: "Pri Bogu prisegam, da če bi se počutil odgovornega, bi se verjetno sam ubil. In tega ne pravim kar tako, z lahkim srcem."

alec-baldwin, intervju, abc
"Ne želim, da bi izpadlo, kot da sem žrtev sam," je dejal Baldwin v intervjuju.
Profimedia

"Ne želim, da bi izpadel žrtev"

V začetku intervjuja je povedal, da se je zanj odločil, ker "čuti, da je bilo veliko napačnih predstav ali prepričanj" o tem, kaj se je zgodilo. "Želel sem govoriti z vami, da bi vam povedal, da bi storil karkoli, da bi lahko vse skupaj popravil. Želim vam tudi zagotoviti, da ne želim, da bi izpadel žrtev, kajti v resnici imamo dve resnični žrtvi," je dejal.

Med intervjujem, v katerem so ga premagala čustva, je Alec Baldwin opisal prve trenutke po tistem, ko je ugotovil, da je bilo na poskusnem snemanju scene nekaj zelo narobe. "Padla je in najprej sem pomislil: 'Se je onesvestila?'" Da je bila v revolverju pravi naboj mi ni prišlo na misel še vsaj 45 minut ali uro po tem."

rust, alec-baldwin
Prizorišče tragedije na ranču Bonanza Creek.
Profimedia

"Nisem pritisnil sprožilca"

Igralec je povedal, da mu je Huthinsova usodnega 21. oktobra na vaji pred snemanjem narekovala vsak gib. "Vodila me je čez to, kako želi, da držim pištolo zaradi kota, pod katerim je snemala. Držal sem pištolo tako, kot mi je naročila, zaradi česar je bila namerjena tik pod njeno pazduho," je dejal Baldwin.

Da bi lahko posneli sceno, je moral pištolo zakleniti z varovalko, ne da bi jo sprožil. "Sprožilca nisem pritisnil," je povedal Baldwin. "Zaklenil sem pištolo in rekel: 'Ali vidiš, če jo držim takole?' ... In potem sem sprostil varovalko in pištola se je sprožila," pravi.

tragedija-baldwin
Halyna Hutchins
PROFIMEDIA

"Vsi, tudi Halyna, smo bili prepričani, da so v orožju slepi naboji."

Igralec je še dejal, da je vedno zaupal strokovnjakom za scenske elemente na snemanjih in verjel, da bodo poskrbeli za to, da bo vse varno. "Verjetno sem se z orožjem v svoji karieri srečal toliko kot katerikoli drugi igralci, ki niso bili ustreljeni ali sami ustrelili koga. In vedno sem imel za te scene nekakšen protokol, ki sem se ga držal in me nikoli ni pustil na cedilu," je dejal v intervjuju.

"Ko mi je oseba, zadolžena za te stvari, podala orožje, sem ji zaupal. In nikoli nisem imel težav. Nikoli," je še dodal.
Baldwina so mnogi kritizirali, ker pred vajo ni preveril ali je revolver napolnjen in s čim. "Vse, kar se je tisti dan zgodilo, je posledica tega, da smo bili vsi, tudi Halyna, prepričani, da so v revolverju slepi naboji," je dejal Alec Baldwin.

alec-baldwin, intervju, abc
"Na koncu dneva se čustveno zrušim," pravi Baldwin.
Profimedia

"Še vedno sanjam o tem."

Alec Baldwin je še povedal, da čeprav se ne čuti odgovornega, pa je tragedija na njem pustila psihične posledice. "Kar naprej sanjam o tem," je dejal. "In nekako grem čez dan. Potem pa se na koncu dneva zrušim. Čustveno se zrušim."
Tragedijo policija še vedno preiskuje, proti nikomur pa še niso vložili ovadbe.
Del intervjuja lahko pogledate TUKAJ (v angleščini)