NLP, satelit, Landsat 9 Svet24.si

FOTO: Nad Belgijo opazili NLP? Zaskrbljeni ...

miha kralj 1 Svet24.si

Huda nesreča sina slovenskega glasbenika

anton olaj ales hojs bobo2 Svet24.si

Generalni direktor policije se je odzval na ...

jansa dimnik plezanje vlada Reporter.si

Navadnim ljudem je plezanje na trboveljski dimnik ...

darko njavro Necenzurirano

Radarski posli Janševega specialca v domačem ...

kmetija, nina-radi Njena.si

Kmetija: Nina iskreno o odnosu z Ambrožem

Utopitev Ekipa24.si

GROZA! Skoraj jo je ŽE REŠIL, nato sta OBA ...

Akcijsko snemanje v Postojnski jami

A. M., 01.08.2021 16:00:55

Zvezdnik svetovne uspešnice navdušen nad našo podzemno lepotico.

Delite na:
Akcijsko snemanje v Postojnski jami
Daniel Roesner v filmih vozi hitre avtomobile. Tokrat prvič - počasi - s podzemnim vlakcem. Postojnska jama

Sedemintridesetletni igralec Daniel Roesner, bolj znan kot Paul Renner, zvezdnik serije Cobra 11, je za pravo akcijsko snemanje poskrbel tudi v Postojnski jami. Plezanje v nevarni steni, drčanje po blatu, vožnja jamskega vlakca, za konec pa še srečanje z zmajevimi mladiči.

Sreča ali previdnost?

Eden od največjih nemških filmskih zvezdnikov se je s snemalno ekipo v Postojnski jami podal na adrenalinsko turo Po poteh Luke Čeča. Avtentično doživetje, ki mu je Slovenska turistična agencija namenila pet zvezdic, ga ni pustilo ravnodušnega. Daniel je dokazal, da se ne znajde le v akciji na filmskih platnih, temveč mu je precej domač pristen adrenalinski turizem, ki sledi trajnostni filozofiji. Spretno se je spopadel z vsemi izzivi na poti, kot darilo narave pa je imel tudi to čast, da se je v naravnem okolju srečal s številnimi zmajevimi mladički (Proteus anguinus). Največje jamske živali, ki sicer niso vajene pozornosti, so v njegovi družbi povsem umirjeno plavale, s čimer so vnovič dokazale, da se v Postojnski jami počutijo varno.

Daniel Roesner
Briljant – simbol Postojnske jame, mojstrovina narave
Postojnska jama

Prav fascinantno je, koliko sicer sramežljivih jamskih živali, ki se sicer striktno držijo temnih kotičkov, ga je pozdravilo na poti – od jamskega pajka, kobilice, jamskega črička in celo postranice. Sreča ali previdnost? »Iz dna srca se vam zahvaljujem za nepozabno izkušnjo, sprehod skozi zgodovino in vaše izjemno znanje o jamarstvu, ki ste ga delili z mano,« je v knjigo VIP-obiskovalcev zapisal Daniel Roesner, potem pa noč po napornem snemanju preživel v znamenitem Hotela Jama.

Daniel Roesner
Vpisal se je tudi v knjigo VIP-obiskovalcev.
Postojnska jama

Regeneracija

Sicer pa je Daniel Roesner v sproščenem pogovoru še dejal, da je po večletnem napornem snemanju serije Alarm für Cobra 11, ki se predvaja po vsem svetu, covidno obdobje izkoristil za počitek in regeneracijo. Za obisk Slovenije in doživetje vsega, kar ponuja, sta bila dva tedna premalo, je povedal. A je počaščen, da je ta čas lahko izkoristil na tako izjemnih destinacijah, kot je tudi naša podzemna lepotica.

»Obiskal sem že mnogo jam po vsem svetu, a tako raznovrstnih oblik v eni sami jami še nisem doživel!«

Daniel Roesner
Zvezdnik Cobre 11 Daniel Roesner je bil navdušen nad lepotami našega podzemnega sveta.
Postojnska jama