favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Ko se je poslavljal, je bila ob njem ONA

kš, 07.06.2023 08:15:58

Nogometni zvezdnik Zlatan Ibrahimović je pri 41 letih končal športno pot.

Delite na:
Ko se je poslavljal, je bila ob njem ONA
Nogometna legenda Zlatan Ibrahimović je pri 41 letih končal svojo športno pot, to je po zmagi Milana v zadnjem krogu italijanskega prvenstva javno naznanil na milanskem stadionu Giuseppe Meazza. Profimedia

»Prišel je trenutek, da nogometu rečem ciao,« je v nedeljo zvečer na milanskem stadionu Giuseppe Meazza po zmagi v zadnjem krogu italijanskega prvenstva njegovega Milana s 3 : 1 nad Verono preko stadionskega mikrofona dejal nogometaš.

Ibrahimoviću, ki zaradi poškodbe ni igral, so navijači že pred prvim sodnikovim žvižgom namenili posebno koreografijo z napisom Godbye in si s tem privoščili besedno igro iz angleškega slovesa goodbye, poročajo agencije. »Ibrahimović, Ibrahimović!« pa je odmevalo na tribunah.

Odzval se je tudi kultni švedski zvezdnik in si pritisnil obe dlani na srce, nato pa iz rok oblikoval srce in se usmeril proti tribunam. »Do konca življenja bom ostal 'milanista',« je še dejal nogometaš.

To je moj zadnji dan

Še prejšnji teden so v Italiji krožile govorice, da Ibrahimović odhaja k drugemu italijanskemu prvoligašu Monzi. Tudi Skandinavec teh govoric ni zavrnil, a je vse to utišal v nedeljo zvečer: »To je bil moj zadnji dan v vlogi poklicnega nogometaša. Imel sem druge ponudbe, a odločil sem se, da v ponedeljek odprem novo poglavje v življenju.«

Očitno je res čas za slovo. V letošnji sezoni so se Ibrahimoviću vrstile poškodbe. Zaigral je le na štirih tekmah, trikrat je vstopil kot menjava, enkrat je zabil žogo v nasprotna vrata. Po lanskem premoru zaradi operacije kolena je imel letos najprej težave s stegensko mišico, kasneje pa z mečno.

Rada imata izjemne avtomobile ...
Rada imata izjemne avtomobile.
Profimedia

Njegova menedžerka je njegova življenjska sopotnica

Ime ji je Helena Seger, lepa partnerica Zlatana Ibrahimovića, ki je z nogometašem že 20 let. Da, življenjska sopotnica in ne žena, saj se kljub dolgoletni zvezi in skupnim otrokom nista nikoli poročila. Po letih na modnih brveh kot model je Segerjeva opustila modne revije, da bi se posvetila družini in Zlatanu. Ves čas je namreč delovala tudi kot njegova menedžerka. V času nogometne kariere svojega partnerja je bila namreč nepogrešljiva in odločilna pri številnih pogajanjih.

Zasebno življenje zunaj žarometov

Blondinka in nekdanja manekenka je postala uspešna menedžerka ter mati Maximiliana in Vincenta. Helena se je rodila leta 1970 in je dobrih 11 let starejša od športnika. Spoznala sta se v začetku leta 2000 in se od takrat nista zapustila, saj živita trdno in dolgotrajno zasebno življenje daleč od žarometov. Zdi se, da med njima kljub njegovemu težavnemu značaju vlada velika kemija in harmonija.

Govorice niso nikoli vplivale na par. Segerjeva je pustila službo in se posvetila družini ter skrbela za izobraževanje otrok v Stockholmu na Švedskem. Tisti, ki jo poznajo, pravijo, da Helena ni le zelo zadržana, ampak tudi odločena, da bo vse naredila sama. Skrbi za hišo, v kateri živita z Zlatanom, in vzgaja otroka, ki sta zelo podobna obema staršema. Njuna otroka sta se rodila leta 2006 in 2008. Švedski nogometaš je nanju zelo navezan in po navedbah virov blizu para nekdanja manekenka ni nikoli želela, da bi ji pri vzgoji otrok pomagali drugi. Starša sta stoodstotno starša.

Segerjeva, ki je nekoč delovala kot model, je svojo kariero zapustila, da bi se posvetila svoji druž
Segerjeva, ki je nekoč delala kot model, je svojo kariero opustila, da bi se posvetila svoji družini.
Profimedia

Srečanje na parkirišču

Toda kako sta se spoznala in kako se je začela ljubezenska zgodba? »Svojega ferrarija je parkiral tako, da nisem mogla ven s svojim mercedesom,« je priznala, ko je v zelo redkem intervjuju za Elle pripovedovala o prvem srečanju. »Precej nejevoljno sem mu rekla, naj ga takoj premakne. Videla sem, da mu je to bilo všeč. Mislim, da sem Zlatanu všeč, ker imam tudi jaz pomembno ozadje,« je pojasnila. »Ni vedno lahko živeti z njim. Pa tudi z mano ne. [...] Mislim, da ljudje ne vedo, koliko sem študirala, delala in se trudila. Nisem klasična žena nogometaša ali zmagovalka lepotnega tekmovanja.«

Ibrahimović o ženi:

»Bila je velika spodbuda, in da bi mi sledila, je pustila za seboj svojo kariero. Pravijo, da je življenje žena nogometašev krasno, a njeno ni bilo lahko. Veliko sem potoval, ona pa je bila vedno ob meni. Imava dva čudovita otroka in skupaj sva že vrsto let, srečen sem.« Ibra je nato spregovoril o starostni razliki s Heleno, ki pa menda nikoli ni bila ovira. »To mi je zelo pomagalo,« je razkril nogometaš, zvezdnik Sanrema 2021. »Če bi bila mlajša, bi me morda zapustila ali pa bi jaz zapustil njo.«

Ne najdemo je tam, kjer so vse druge

Helena, ki je vsaj tako slavna kot njen mož, ni prisotna na Instagramu, ima pa stran, ki so jo ustvarili oboževalci. Na nogometaševem profilu pa se po drugi strani skoraj nikoli ne pojavi in se je odločila, da mu ne bo sledila niti na njegovi pustolovščini na festivalu Sanremo 2021. »Ona je ukrotila leva v meni,« je povedal. V najbolj vročih trenutkih je ona tista, ki ohranja mir. Brez nje bi lahko postal sramoten moški. Že dolgo sva srečna, z njo si ne nameravam uničiti življenja z napačnim korakom.«

Kljub svoji težki mladosti in borbi s težavami,
Ibrahimovića je skozi njegovo kariero podpirala njegova partnerica Helena Seger, ki je bila v tem času tudi njegova menedžerka.
Profimedia