favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Slovo kraljice rocka

D.K., 24.05.2023 21:53:58

V 84. letu starosti se je poslovila kraljica rocka, Tina Turner.

Delite na:
Slovo kraljice rocka
Umrla je legendarna Tina Turner, kraljica rocka. Stara je bila 83. let Profimedia

Tina Turner velja za eno najboljših vokalistk vseh časov. Umrla je danes dopoldne na svojem domu v Kusnachtu v Švici po daljši bolezni, stara 83 let. V zadnjih letih je bila precej bolna, zadela jo je kap, 2016 so ji odkrili raka na debelem črevesu, 2017 so ji presadili ledvico.

Turnerjeva je bila znana po svoji energiji na odru in številnih hitih kot so The Best, Proud Mary, Private Dancer in What's Love Got to Do With It. Med prvimi, ki so se oglasili ob njenem slovesu, so bili Bryan Adams, Bela hiša in Gloria Gaynor.

Zaslovela je v šestdesetih letih v skupini njenega moža Ikea Turnerja. Ves čas je bila podrvžena zlorabljanju njenega moža, njeno bitko za osamosvojitev in rešitev iz brezna družinskega nasilja pa je ovekovečila Angela Bassett v filmu What0s Love Got to Do with It (1993), ki je prejel tri Oskarje, pa tudi v musicalu, ki se še zdaj izvaja v West Endu.

Njena solo kariera je potonila v sedemdesetih, potem pa ponovno vzcvetela, ko je v osemdesetih podpisala za Capitol Records. Album Private Dancer (1984) je bil prodan v več kot 10 milijonih primerkih in jo lansiral na vrh zvezdnic rocka.

Njena najbolj znana pesem je The Best, ki je izšla 1989 na albumu Foreign Affair in je v bistvu priredba od Bonnie Tyler. Med drugimi kultnimi pesmimi je tudi Proud Mary, sploh del, kjer Tina kot v transu poje "Rolling down the river". 

Pred destletjem je postala švicarska državljanka. V Švici je živela s svojim možem in nekdanjim izvršnim direktorjem EMI, Erwinom Bachom, ki je od nje 16 let mlajši. Par se je poročil 1985, bila je to ljubezen na prvi pogled.