sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

Nepričakovano umrl izjemno priljubljen igralec

KŠ, 22.05.2023 21:02:18

Umrl je igralec Ray Stevenson: Med snemanjen novega filma ga je na italijanskem otoku Ischia doletela nenadna slabost. Kljub hitri hospitalizaciji, je žal po 48 urah umrl. Star je bil 59 let.

Delite na:
Nepričakovano umrl izjemno priljubljen igralec
Ray Stevenson Profimedia

V 60. letu starosti je umrl igralec Ray Stevenson, ki je na italijanskem otoku Ischia snemal film Cassino a Ischia v režiji Franka Ciote. Stevenson je na otok prispel pred nekaj dnevi, vendar se je že v soboto počutil slabo. Odpeljali so ga v bolnišnico Rizzoli na otoku Ischia, po 48 urah pa je žal umrl. Njegovo stanje, ki je bilo že ob sprejemu opisano kot "zelo resno", se je v zelo kratkem času poslabšalo. Zapušča tri sinove: Sebastiana Dereka (2007), Leonarda Georgea (2011) in Lodovica (2013), ki jih je imel s partnerico Elisabetto Caraccia, italijansko antropologinjo, ki jo je spoznal na snemanju televizijske serije Roma (Rim). Pred tem je bil poročen z igralko Ruth Gemmell, s katero ni imel otrok.

ray,stevenson,igralec,umrl
Ray Stevenson
Profimedia

Zgodnje življenje in kariera

George Raymond "Ray" Stevenson se je rodil 25. maja 1964 v Lisburnu v Severni Irski. Že od zgodnjega otroštva se je zanimal za igralstvo in se po končani srednji šoli vpisal na Londonski dramski center.

Stevenson je začel svojo kariero z nastopi na britanskih odrih, preden se je preselil na televizijo. V 90. letih 20. stoletja je igral v številnih britanskih televizijskih serijah, vključno z "Band of Gold" in "City Central".

Preboj v filmu in televiziji

Ray Stevenson je na svetovni zemljevid prišel z vlogo Titusa Pula v zgodovinski dramski seriji "Rim", ki je bila predvajana na televizijski mreži HBO od leta 2005 do 2007. Njegova močna upodobitev rimskega centuriona je pritegnila pozornost kritikov in gledalcev, kar mu je odprlo vrata do večjih filmskih in televizijskih vlog.

Stevenson je nadaljeval svojo kariero z igranjem v različnih filmih, vključno z vlogo Franka Castlea v filmu "Punisher: War Zone" iz leta 2008 in vlogo Volstaga v seriji filmov "Thor" v Marvelovem filmskem vesolju.

Ray Stevenson je svojo igralsko kariero začel v 90. letih 20. stoletja, ko je začel nastopati v bri
Ray Stevenson
Profimedia


Poleg tega je Ray Stevenson igral tudi v številnih drugih filmskih in televizijskih produkcijah, vključno s filmi "The Book of Eli", "Divergent" in "Big Game". Na televiziji je nastopil v serijah, kot so "Dexter", "Black Sails" in "Vikings", kjer je upodobil legendarnega vikinškega mornarja in raziskovalca Ivana Kostroškega.

Ray Stevenson je imel neverjetno sposobnost prehajanja med različnimi žanri in oblikami, kar dokazujejo njegove številne vloge v filmih in televizijskih serijah. Njegova karizma in močna prisotnost na zaslonu sta mu omogočili, da je ustvaril nekaj nepozabnih likov v sodobni filmografiji.