Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Pripravlja eksplozivno avtobiografijo!

kš, 29.03.2023 12:45:06

Princ se je odločil, da bo opral svoje ime! Predvsem bi rad spregovoril o obtožbah o spolnih napadih na mladoletnice. Če bo sledil svojemu nečaku, lahko tudi on pričakuje bumerang.

Delite na:
Pripravlja eksplozivno avtobiografijo!
Princ Andrew pravi, da bi si rad opral ime. Profimedia

Napačni koraki, ki veliko stanejo

Zdi se, da so slabe ideje že kar navada Windsorjev, zlasti v zadnjih letih: po planetarnem uspehu knjige Spare, avtobiografije princa Harryja, ki je morda za vedno spodkopala odnose z bratom Williamom, je tudi princ Andrew pripravljen napisati svoje spomine. In če je njegovemu nečaku uspelo razdeliti javnost med za in proti, bi po mnenju kraljevih strokovnjakov za brata kralja Charlesa to lahko pomenilo le težave: prek knjige bi namreč zaman poskušal očistiti svojo podobo po spolnem škandalu, ki ga je v zadnjih letih potisnil v senco.

Nova avtobiografija?

Andrew je tako kot Harry torej pripravljen napisati avtobiografijo. Potem ko je na vse načine in brez uspeha poskušal prepričati kralja Karla III., naj mu vrne javno vlogo, je zdaj pripravljen povedati svojo zgodbo z avtobiografijo, podobno Harryjevi. Glede na uspeh njegovega nečaka, ki mu je uspelo prodati na milijone izvodov (čeprav ga mnogi zdaj prav zaradi tega sovražijo), si namreč tudi on želi povedati svojo plat zgodbe. Vendar ne toliko o »težkem« življenju v palači kot o spolnem škandalu, ki se je zgrnil nadenj.

Rad bi svoje življenje nazaj

Andrew si namreč po sojenju (ki se je končalo s precej sumljivo pogodbo o priznanju krivde) zaradi obtožb o spolnem nadlegovanju Virginie Roberts Giuffrè (ki je bila takrat še mladoletna) in močni vpletenosti v primer Epstein želi povrniti življenje. Po sramotnem televizijskem intervjuju, zaradi katerega mu je sama kraljica Elizabeta prepovedala nadaljnje pojavljanje v javnosti in mu odvzela vse dolžnosti, princ poskuša znova oprati svoje ime. Tokrat s spomini, za katere je dobil že dve zelo bogati ponudbi ...

Za objavo avtobiografije se mu obeta zelo veliko denarja.
Za objavo avtobiografije se mu obeta zelo veliko denarja.
Profimedia

Zakaj bi bili njegovi spomini nedopustna polomija?

Andrew je to idejo že predstavil bližnjim, a so vsi istega mnenja: »Ne delaj tega!« Ta knjiga bi mu prav gotovo nakopala še več težav, kot jih že tako ali tako ima. Kljub temu pa se je oče Eugenie in Beatrice, spet glede na govorice, odločil, da bo avtobiografijo napisal, oziroma bolje rečeno – nekdo jo bo napisal zanj, tako kot so to storili za Harryja.

Britanci do Andrewa trenutno čutijo le prezir. Po obtožbah o spolnem napadu in nejasnem sojenju ima le malo prostora za obrambo in le redki so pripravljeni prisluhniti njegovi različici dogodkov. V njihovih očeh je namreč že kriv. Zakaj bi torej še poslabšal svoj položaj, namesto da bi užival v miru in daleč stran od žarometov? No, mogoče ravno zaradi tega, ker je zelo rad pod žarometi in si želi biti javno prisoten - v središču pozornosti, pa četudi to pomeni v središču novega škandala.

Ogromne vsote denarja

Vendar ne gre le za poskus očiščenja podobe: princ bi lahko za svojo avtobiografijo prejel pogodbo z veliko ničlami, tega pa si zelo želi. Ker je oddaljen od življenja v palači in ker je kralj vsem prepolovil stroške, je ta denar zanj zelo mamljiv in bi bil idealen za ohranjanje visokega življenjskega standarda.

Andrew je skratka res pripravljen storiti vse: zdi se, da ne čuti nobenega kesanja zaradi dogodkov, v katere je bil vpleten, pri čemer ne govorimo samo o obtožbah, ki jih zavrača, ampak tudi o pretresih, ki jih je povzročilo njegovo prijateljstvo z zloglasnim Jeffreyjem Epsteinom, ki je v zaporu storil samomor. Ta avtobiografija bo seveda ponovno pretresla dvor.

Sarah Ferguson in Princ Andrew - nekdanji par še vedno dobro funkcionira.
Sarah Ferguson in Princ Andrew - nekdanji par še vedno dobro funkcionira.
profimedia