Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Poslovila se je Kirstie Alley

D.K., 06.12.2022 05:06:42

Smrt igralke je sporočila njena družina v ponedeljek zvečer, Kirstie Alley je umrla po kratki bolezni zaradi raka, stara 71 let.

Delite na:
Poslovila se je Kirstie Alley
V zadnjih letih se je borila z odvečnimi kilogrami. Profimedia

"Z veliko žalostjo vam sporočamo, da je po bitki z rakom, ki so ga odkrili šele pred kratkim, umrla naša neverjetna in ljubeča mama," sta na njenem Twitter računu napisala njena otroka. 

"Obkrožena je bila s svojo ožjo družino, ko se je borila s hudo boleznijo. Pustila nam je dokaz o njenem neskončnem veselju do življenja in pustlovščinah, ki še čakajo."

Kirstie Louise Alley se je rodila 12. januarja 1951 v Wichiti v Kansasu. Najbolj znana je bila po svoji vlogi v seriji Na Zdravje (1987 - 1993), kjer je igrala natakarico Rebecco How skupaj s Tedom Dansonom, Woodyje Harrelsonom in Rheo Perlman. Za vlogo je 1991 prejela Zlati globus. Njeni najbolj znani filmi so Poglej, kdo se oglaša, kjer je z Johnom Travolto povila otroka, katerega glas je posodil Bruce Willis in še dve nadaljevanji, Woodyjev Sesuti Harry (1997), V dobrem in slabem (1997) in Lepa za umret (1999). 

kirstie-alley
Z Johnom Travolto v uspešnici Poglej, kdo se oglaša.
Profimedia

"S Kirstie sva imela enega najbolj posebnih odnosov, kar sem jih kdaj imel. Rad te imam, Kirstie, vem da se bova spet videla," je ob smrti zapisal soigralec iz Poglej, kdo se oglaša, John Travolta.

Njena filmska kariera se je začela z vlogo vulkanske poročnice Saavik v Zvezdnih stezah II: Khanov gnev. 1985 je nastopila v ABC-jevi mini seriji Sever in jug, 1987 pa v filmski uspešnici Poletna šola z Markom Harmonom. Lani je nastopila v 15. sezoni Plesa z zvezdami, letos pa v sedmi sezoni Zvezde pod masko. 1995 je dobila svojo zvezdo na Pločniku slavnih v Hollywoodu, v devetdesetih pa se je borila tudi z odvečnimi kilogrami.

Od 1983 do 1997 je bila poročena z igralcem Parkerjem Stevensonom. Par je 1992 posvojil sina Williama, 1995 pa hčerko Lillie.