favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Kraljica je imela raka: vsi so vedeli, le Harry in Meghan ne

kš, 01.12.2022 11:00:27

Kraljica Elizabeta je vsaj eno leto bolehala za rakom na kostnem mozgu. Vedela je vsa družina, razen princa Harryja in Meghan Markle. Razlog? Po mnenju preostalih članov kraljeve družine sta pač nezanesljiva.

Delite na:
Kraljica je imela raka: vsi so vedeli, le Harry in Meghan ne
Kraljica Elizabeta II. in tedaj še princ Charles sta rada skupaj uživala v naravi. Charles je vedel, da je mama hudo bolna. Profimedia

Buckinghamska palača je potrdila, da je imela kraljica Elizabeta raka kostnega mozga, zaradi česar je tudi umrla. Vedeli so vsi člani družine, razen Harryja in Meghan Markle, ki sta ostala v negotovosti, ker sta veljala za nezanesljiva. Z drugimi besedami: palača se je bala, da bi par novinarjem razkril kraljičino pravo zdravstveno stanje in s tem povzročil preplah v Veliki Britaniji, če ne celo po vsem svetu.

Kraljica Elizabeta
Kraljica Elizabeta II.
Profimedia

Kraljica Elizabeta je imela mielom

Kralj Karel III., William in Kate Middleton bi verjetno raje za vedno molčali o resničnem vzroku kraljičine smrti 8. septembra. Navsezadnje so to strogo zasebni podatki. Toda Harry je spet pomenil nevarnost in grožnjo za kraljevo družino.

Kot je znano, bo Harryjeva avtobiografija Spare, v kateri princ pripoveduje, da bodo razkrite vse zakulisne zgodbe iz življenja na dvoru, izšla 10. januarja. Njegovega očeta je skrbelo, da bi lahko razkril, da je imela kraljica Elizabeta raka, zato se je raje odločil, da bo Gylesu Brandrethu, kraljevemu pisatelju in prijatelju princa Filipa, naročil, naj novico o raku razkrije v svoji knjigi Elizabeth: An Intimate Portrait.

Kraljica Elizabeta.jpg
Kraljica Elizabeta
Profimedia

Karel III. uradno razglasi novico

Gyles Brandreth je zato prvi z odobritvijo kralja Karla in družine razkril bolezen, zaradi katere je Elizabeta II. pri 95 letih umrla. Kraljica se je več kot leto dni borila s tumorjem kostnega mozga. Za Daily Mail je avtor povedal, kako je prišel do novice o bolezni njenega veličanstva, ki so jo potrdili njeni bolezenski simptomi, zaradi katerih se je morala v zadnjem letu življenja vse bolj umikati iz javnega življenja.

Britanska kraljica Elizabeta II. in princ Filip
Britanska kraljica Elizabeta II. in princ Filip
Profimedia

»Slišal sem, da je imela kraljica raka kostnega mozga, kar bi pojasnilo njeno utrujenost, izgubo teže in 'težave z gibanjem', o katerih so mediji pogosto poročali v zadnjem letu njenega življenja.« Multipli mielom je bolezen, ki pogosto prizadene starejše ljudi, najpogostejši simptom pa je bolečina v kosteh, zlasti v medenici in spodnjem delu hrbta. Zdravila za zdaj ni, vendar lahko zdravljenje, vključno z zdravili za uravnavanje imunskega sistema in zdravili za preprečevanje slabljenja kosti, zmanjša resnost simptomov in podaljša bolnikovo preživetje za več mesecev ali tudi za dve do tri leta.

kraljica elizabeta
Pogreb kralice Elizabete
Profimedia

Harry in Meghan Markle o raku nista vedela ničesar

Brandreth v svoji knjigi govori tudi o odnosu med kraljico ter Harryjem in Meghan Markle, pri čemer navaja, da je bila paru naklonjena. Toda po besedah novinarke Kinsey Schofield Harry in Meghan o Elizabetinem raku vse do njene smrti nista bila obveščena, saj naj bi bila nezanesljiva. Ko so začele krožiti govorice o bolezni, se je kralj torej odločil, da dovoli objavo v Brandrethovi knjigi.

harry meghan.jpg
Meghan in Harry sta označena za nezanesljivi osebi.
Profimedia

Kraljeva družina se je bala, da bosta Harry in Meghan novico o kraljičinem raku »prodala« kakšnemu ameriškemu mediju.