Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Balonarska nesreča na Barju

kl, 22.01.2022 11:07:22

Okoli 10. ure se je med Škofljico in Igom zgodila balonarska nesreča pri pristajanju balona, ki je prišel iz tujine. Poškodovani naj bi bili trije Belgijci in en Slovenec.

Delite na:
Balonarska nesreča na Barju
Fotografija je simbolična Niko Časar

Policisti PU Ljubljana so malo po 10. uri dobili obvestilo o nesreči balona na ljubljanskem Barju. Po do sedaj zbranih obvestilih  naj bi  do nesreče prišlo pri pristajanju balona, priletel iz tujine smeri Avstrije, v njem pa je bilo šest oseb, pet državljanov Belgije in državljan Slovenije.

Čeprav so najprej poročali o šestih poškodovanih, je kasneje policija sporočila, da so bile poškodovane štiri osebe, trije državljani Belgije in en Slovenec. Vse so prepeljali v ljubljansko bolnišnico, po do sedaj znanih podatkih pa niso v smrtni nevarnosti. Eden od balonarjev bo moral na intenzivno nego.

Ponesrečeni balon je na Barje priletel v družbi še enega balona, v katerem so bile tri osebe. Drugi balon je varno pristal na barju.

Kot kaže, je šlo za "trd pristanek", pri katerem so iz košare popadale tri osebe. Za nesrečo pa naj bi bil kriv nenaden sunek vetra.

Se je pa nesreča zgodila na istem mestu, kot grozljiva nesreča pred desetimi leti, ko je v njej umrlo šest ljudi, dvanajst pa je bilo ranjenih.