Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Odbojkar je bil 15 let žrtev "zaročenke" s spleta

kl, 01.12.2021 12:00:00

Zaljubil se je v njene slike, ki jih je pošiljala, nikoli je ni srečal v živo, poslal pa jih je več kot 700.000 evrov.

Delite na:
Odbojkar je bil 15 let žrtev "zaročenke" s spleta
Odbojkar ni uganil, da gre za prevaro Profimedia/Facebook

Roberto Cazzaniga, znani italijanski odbojkar, nekdanji član "azzurov", je leta 2008 bil popolnoma očaran, ko je na internetu preko ene od svojih prijateljic Manuele, spoznal Mayo, ki jo je Manuela predstavila kot svojo prijateljico, brazilski fotomodel. Kmalu je preko Manuele navezal stike z Mayo in začela sta si dopisovati. Večkrat sta se pogovarjala po telefonu, še več preko družabnega omrežja, in njuna "online" romanca je rasla in se prelevila v pravo ljubezen, ki je trajala kar 15 let - ne da bi se ljubimca enkrat samkrat srečala v živo. Vendar je Robertu to očitno bilo dovolj. Lepotica ga je povsem premamila.

Roberto Cazzaniga Facebook.jpg
Roberto Cazzaniga
Facebook

Vendar vse pravljice niso srečne in Maya mu je nekega dne zaupala, da ima nevarno bolezen, zaradi katere mora pogostokrat v bolnišnico in na preglede, ki pa seveda niso poceni. In Roberto ji je pomagal, kolikor je le lahko. Tako ji je v petnajstih letih prispeval skupaj več kot 700.000 evrov in ji pošiljal dragocena darila. In ne samo njej, pač pa tudi njeni prijateljici Manueli, ki ju je spoznala. Njej je tako podaril avtomobil Alfa Romeo Mito in ji včasih pošiljal denar, kadar ji "bankomat ni hotel izplačati denarja".

Prvič je Cazzaniga posumil, da utegne biti žrtev goljufije, ko je svojim soigralcem v klubu povedal, da je zaročen z brazilskim fotomodelom, ki pa je še nikoli ni srečal. Pravzaprav so bili njegovi soigralci tisti, ki so zadevo prijavili policiji, pišejo italijanski mediji.

Policija je kmalu odkrila, kam je Roberto vsa ta leta pošiljal denar, in da to ni naslov lepotice iz Brazilije, pač pa 50-letne ženske iz Sardinije, Valerie Satta. Ta je medijem sprva povedala, da naj bi bila prijateljica Manuele in Maye.

Valeria Satta.JPG
Valeria Satta
d1softballnews.com

Vendar pa so mediji razkrili, da Maya nikoli ni obstajala, pač pa da je Robertu nekdo pošiljal slike resničnega brazilskega fotomodela Alessandre Ambrosio, enega od angelov slovite modne hiše Vitoria's Secret - ki pa seveda o vsem skupaj ni imela najmanjšega pojma.

Alessandra Ambrosio Profimedia.jpg
Alessandra Ambrosio
Profimedia

Naivnega Roberta sta 15 let za nos vlekli Valeria in Manuela Passero, ki je bila leta 2008 v resnici Robertova prijateljica. Po poročanju italijanskih medijev, si je nezaposlena Valeria v tem času popolnoma obnovila hišo, v kateri je živela z dvema hčerkama.

Razočarani Roberto je svojo zgodbo razkril tudi na televiziji. "Kot da se zbujam iz nočne more," je v solzah priznal v oddaji Le Iene na televiziji Mediaset v oddaji Le Iene. Zgodba bo sedaj seveda dobila epilog na sodišču.