Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Bes sodelavca: ZATO mi je umrla v naročju!!!

k.š., 25.10.2021 15:21:21

Serge Svetnoy je strokovnjak za filmsko produkcijo, snemalec in strokovnjak za luč...

Delite na:
Bes sodelavca: ZATO mi je umrla v naročju!!!
Serge Svetnoy in nesrečna Halyna Serge Svetnoy Facebook

Z dolgoletnimi izkušnjami v filmski, oglaševalski in televizijski produkciji je Serge Svetnoy postal pravi umetnik, ki slika s svetlobo. Serge Svetnoy je izredno profesionalen in sproščen, je ustvarjalen tehnik in močan vodja ekipe, ki z lahkoto upravlja velike scenografije in najde nove rešitve tudi za nizkoproračunske projekte. In prav Serge je tisti, ki je delal ob nesrečni Halyni, ko jo je zadel metek, ki je švignil iz pištole, ki je bila v rokah Aleca Baldwina. Serge je uničen. Njegova bolečina je nepojmljiva ... Halyna mu je umrla v naročju ... Na svojo Facebook stran je napisal, zakaj se je to zgodilo. Na krivce je pokazal s prstom!

serge-svetnoy
Serge Svetnoy
Serge Svetnoy Facebook

Spodaj je celoten zapis:

"Po tragediji sem prejel na stotine klicev, besedilnih sporočil in pisem z besedami podpore in sožalja, zato sem vsem zelo hvaležen. Da, poznal sem Halyno ... Z njo sem sodeloval pri skoraj vseh njenih filmih. Včasih sva si delila tudi hrano in vodo. Večkrat sva dobesedno gorela pod žgočim soncem, velikokrat sva zmrzovala v snegu ... Vse to za posnetke. Skrbela pa sva drug za drugega. Z gotovostjo lahko trdim, da je bila moja prijateljica.

BILA JE!

Prejel sem tudi veliko klicev iz različnih medijev, ki so me prosili, naj povem, kaj se je zgodilo; prav tako iz številnih inštitutov in univerz, da bi študenti vedeli, čemu je treba posvetiti največ pozornosti, da ne bi več prišlo do takih tragedij ...

Da, med usodnim strelom, ki ji je vzel življenje in poškodoval režiserja Joela Souzo, sem stal ob njej. Ko je umirala, sem jo držal v naročju. Njena kri je bila na mojih rokah. HOČEM povedati svoje mnenje o tem, zakaj se je to zgodilo. Mislim, da imam pravico to storiti.

Za tragedijo sta krivi malomarnost in nestrokovnost.

Malomarnost osebe, ki bi morala preveriti orožje na kraju samem in tega ni storila; oseba, ki bi morala sporočiti, da je orožje nabito, tega ni storila; Oseba, ki bi morala to orožje preveriti, preden ga je prinesla na prizorišče, tega ni storila.

In posledica je smrt človeka!

Prepričan sem, da smo imeli strokovnjake na vseh oddelkih, razen na enem - na oddelku, ki je bil odgovoren za orožje. 24-letna ženska nikakor ne more biti strokovnjakinja na področju orožarstva; prav tako ni mogoče, da bi bila njena bolj ali manj enako stara prijateljica iz šole, soseske, Instagrama ali bog ve kje še, strokovnjakinja na tem področju.

Profesionalci so ljudje, ki so leta preživeli na prizoriščih, ljudje, ki to delo poznajo od A do Ž; to so ljudje, ki imajo varnost na prizorišču snemanja v malem prstu; ni jim treba govoriti, naj na stativ namestijo vrečo s peskom, na oder pritrdijo lestev ali ogradijo mesto eksplozije. To imajo v krvi.

serge-svetnoy
Obračam se na producente!
Serge Svetnoy Facebook

In tu se obračam na producente!

Naše delo je zanimivo in neverjetno, vendar tudi nevarno. Snemamo v gorah, na odprtem morju in pod vodo. Imamo eksplozije, streljanje s pištolami, avtomobilske nesreče, delamo z elektriko in še veliko več. Da bi prihranili drobiž, včasih najamete ljudi, ki niso popolnoma usposobljeni za zapleteno in nevarno delo, in tvegate življenja drugih ljudi, ki so vam blizu tudi vam ... in tvegate tudi lastno življenje ... Razumem, da se vedno borite za proračun, vendar tega ne smete dovoliti. V vsakem oddelku mora biti vedno vsaj en strokovnjak, ki se spozna na svoje delo. To je nujno, da se izognemo takšni tragediji, kot je ta.

Nikomur ne želim, da bi doživel to, kar sem doživel jaz, kar sta doživela njen mož Matt Hutchins in njen sin Andros ter igralec Alec Baldwin, ki je v roke dobil to pištolo. Živeti mora z mislijo, da je človeku vzel življenje in to zaradi neprofesionalnih ljudi.

Dragi producenti, z najemom strokovnjakov kupujete varnost zase in ljudi okoli sebe. Res je, da so stroški pri strokovnjakih lahko nekoliko višji in da so strokovnjaki včasih nekoliko zahtevnejši, vendar se splača. Noben privarčevani denar ni vreden življenja! In končno, dragi producenti, ne pozabite, da niste vi tisti, ki dajete priložnost ljudem, ki jih najemate, da zaslužijo svoj denar; ljudje, ki jih najemate, pomagajo vam zaslužiti vaš denar. Zapomnite si to!

Zahvaljujem se tudi operaterju @Ried Russell, ki je bil z nami in je pomagal pri oživljanju Halyne. Hvala zdravnici @Cherlyn Schaefer, ki je storila vse, kar je bilo v njeni moči, da bi Halyni rešila življenje.

Vsi smo imeli radi Halyno.

Naj Bog blagoslovi njeno dušo in naj počiva v miru ..."