klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

medved Svet24.si

Srečanje z medvedom – kako ravnati?

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Jure Godler Revija Stop

Godler in Prevc skupaj v stand-up?

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Smrt zdravnika, ki je našel zdravilo proti covidu-19

ks, 29.07.2021 15:30:21

Italijo v teh dneh pretresa žalostna in skorajda neverjetna novica – priznan pulmolog in še pred kratkim primarij pulmologije bolnišnice v Mantovi se je samovoljno odločil, da bo zapustil ta svet. Razlog?

Delite na:
Smrt zdravnika, ki je našel zdravilo proti covidu-19
Zdravnik, ki je s svojo metodo rešil 58 hudo bolnih. FB

Doktor De Donno je lani prvi začel zdraviti covid s hiperimunsko transfuzijo plazme, kontroverzno terapijo, ki je vključevala infuzijo krvi prebolevnikov. Po poročanju italijanskih novinarjev, med katerimi je v ospredju Red Ronnie, je uspelo De Donnu ravno s to terapijo rešiti kar 58 zelo bolnih covidnih bolnikov.

De donno
De Donno je novinarjem povedal, da so ga zaradi njegovega načina zdravljenja obiskali tudi karabinjerji.
pecchioli

NI BIL TEORETIK ZAROT

De Donno je velikokrat gostoval na italijanski televiziji in svaril ljudi pred hudimi posledicami virusa. Večkrat je poudaril, da se morajo ljudje držati pravil in da morajo zelo paziti, da se ne okužijo. Poudarjal je, da je ta virus izjemno nalezljiv in da bo najverjetneje tudi mutiral. Na vprašanje, kaj nas čaka v prihodnjih letih, ni hotel podati odgovora in je enostavno rekel: »Čeprav sem eden večjih poznavalcev tega virusa, si ne upam napovedovati ničesar!« Ni bil zagovornik teorij proti cepljenju, temveč je le našel neki način zdravljenja.

17152945.jpg
Ljudje so se mu poklonili s tem zapisom: De Donno - živ si, tako kot tisti, ki si jih rešil!
Facebook

De Donno je bil torej eden od uspešnejših v boju proti covidu, a je bil zaradi svojih alternativnih prijemov potisnjen ob rob. Pritiski nanj so se stopnjevali iz meseca v mesec. Večina medijev se je obrnila proti njemu in začeli so ga obsojati, da zagovarja tiste, ki so proti cepljenju. Sam se je prek družbenih omrežij trudil razložiti, da ni tako in da želi le pomagati, čeprav s terapijo, ki so jo nekateri obsojali. Kljub temu je bil deležen medijskega linča.

Nekateri so mu prisluhnili

Giuseppe-De-Donno-e-Red-Ronnie.jpg
De Donno in novinar Red Ronnie
Facebook

Med tistimi, ki so mu vseeno prisluhnili in dali možnost, da je Italijanom pojasnil, da mogoče obstaja možnost zdravljenja, sta bila tudi zelo znan radijski novinar Red Ronnie in novinar časnika La Sampa, Carlo Freccero. V vsakem intervjuju je De Donno poudarjal pomembnost ukrepov, ki bi lahko omejevali okužbo, in govoril o svoji poskusni terapiji, ki bi jo sicer morali še dodatno razviti in prek nje priti do pravega zdravila.

Je v igri res denar?

Seveda so se začele pojavljati tudi govorice, da je De Donno trn v peti tistim, ki prek farmacevtske industrije obračajo velike denarje. Njegova terapija je namreč precej poceni, izračunali so, da za infuzijo za enega pacienta porabijo približno 80 evrov.

6107590_1814_de_donno_3.jpg
Doživel je pravi spletni linč ...
Facebook

Diskreditiran zapustil svoje delovno mesto

De Donno je doživljal pravi linč. Zaradi alternativnih pogledov na zdravljenje ga je marsikdo javno obsojal. Pred mesecem se je tako odločil, da bo zapustil svoje delovno mesto vodje pulmologije in se umaknil. V zadnjem mesecu je deloval le kot splošni oziroma družinski zdravnik.

So ga res ubili?

Štiriinpetdesetletnik si je na svojem domu sodil sam. Za seboj je pustil ženo in dve hčerki, ki jih je neizmerno ljubil … Tudi zato so ljudje popolnoma iz sebe, saj menijo, da česa takega ne bi nikoli naredil. Bil naj bi utelešenje dobrote, človek, ki bi naredil vse za svojo družino. In prav tu se pojavljajo različna vprašanja in namigovanja. Na spletu so se pojavili tudi zapisi, ki naj bi jih objavil tik pred smrtjo, v katerih naj bi napisal, da si ne bi nikoli sodil sam. Verodostojnost zapisov je seveda vprašljiva, sicer pa trenutno vseeno poteka policijska preiskava, ki naj bi dokončno razrešila ta žalostni primer človeka, ki je želel le pomagati.