Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Pohod ob žici letos malo drugače

kl, 08.05.2021 11:29:30

Upoštevanje ukrepov NIJZ, virtualni tek trojk, informativne table z navodili za varno hojo.

Delite na:
Pohod ob žici letos malo drugače
Pohodnike prosijo, naj se držijo navodil za omejevanje širjenja koronavirusa. STA

Letošnji pohod Ob žici, s katerim Ljubljančani in Ljubljančanke, pa tudi drugi Slovenci obeležujejo Dan zmage nad fašizmom je letos pripravljen drugače kot prejšnja leta - prilagojen epidemičnim razmeram, ki še ne dopuščajo brezskrbnih množičnih prireditev.

Organizatorji in Mestna občina Ljubljana udeležence naprošajo, naj upoštevajo navodila NIJZ, hodijo naj posamično oziroma v krogu družine in naj bodo pozorni na razdaljo med sprehajalci.

Svetujejo, da se na pot podajo v smeri urnega kazalca.

Ob celotni trasi Poti ob žici so nameščene informativne table z napotki za varno hojo, postavljenih pa bo osem kontrolnih točk, na katerih bodo pohodniki lahko sami zbirali žige na kartončku. Te pa bodo lahko zbirali tudi preko spletne aplikacije Timinga Ljubljana. Tisti, ki bodo prehodili celotno pot in zbrali žige z vseh osmih točk, bodo spominske medalje prejeli naknadno.

Tudi tek trojk drugačen - lahko tudi virtualen

Tudi teka trojk letos ne bo mogoče izpeljati v tradicionalni obliki, zato so organizatorji pripravili tudi virtualno obliko. Vsaka trojka lahko sama določi traso in razdaljo na Poti spominov oziroma v svoji okolici prebivališča ali šole. Tekači bodo lahko sami merili čas teka in razdaljo, rezultat pa nato objavili na spletni strani www.pohod.si.

Prijavnine ni, rezultate pa bodo na omenjeni spletni strani objavili v četrtek, 13. maja, ko bodo izžrebali tudi 10 trojk, ki bodo prejele praktične nagrade.

Vse udeležence virtualnega teka prosijo, naj upoštevajo navodila in priporočila NIJZ za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom.