benjamin-netanjahu Svet24.si

Netanjahu: "Jasno hočem povedati, da bomo sami ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

"Meghan si zasluži Oskarja"

kl, 08.03.2021 16:45:56

Vplivni televizijski voditelj in novinar Piers Morgan si je v svojem besu ob intervjuju desetletja dal duška.

Delite na:
"Meghan si zasluži Oskarja"
Piers Morgan je zlil žveplo po vojvodinji Meghan Youtube

Pričakovati je bilo, da bo odkriti intervju vojvodov Susseških z Oprah povzročil veliko valov, takšne ostrine, kot jo je na intervjuvanca zlil vplivni britanski televizijski voditelj Piers Morgan, pa vseeno mnogi niso pričakovali.

Morgan, ki predvsem vojvodinji Meghan ni naklonjen že od začetka, si je v svojem komentarju, ki ga je objavil časopis Daily Mail, dal duška. 

Bolno, nesramno, samopomilujoče, obsceno, hinavsko, izjemno egoistično. To so bile besede, s katerimi je začel svoj komentar 

"V prvih desetih minutah Oprahinega cvilečega maratona s Harryjem in Meghan sem zmogel le besedo na 's'", je zapisal Morgan in nadaljeval. "Ob koncu te dveurne orgije samopomilovanja in vase-zazrtega blebetanja pa je iz mojih ušes bruhala para kot gejzir in moj slovar jezo-izražajočih besed se je razširil na vso abecedo."

"Pustila sta nas v prepričanju, da je Palača zavrgla nosečo samomorilno žensko v trenutku, ko je ta najbolj potrebovala pomoč,"

Bolj odvratnega in nezaslišanega intervjuja še v življenju ni slišal, pravi Morgan, in potem skorajda stavek za stavkom, ki sta ga izrekla bodisi vojvodinja Meghan ali princ Harry, seklja njun intervju. Zameri jima praktično vse - od tega, da sta umazano kraljevo perilo prala pred milijoni gledalcev, do tega, da sta 'cvilila', ker Archie ne bo imel prinčevskega naslova in da sta morala podpisati večmilijonsko pogodbo z Netflixom, ker je 'očka' (princ Charles) 'zaprl finančno pipico'.

"'Nisem mogla niti s prijatelji na kosilo,' je tožila Vojvodinja Zavajajoča, ki je odletela v New York na pol milijona dolarjev dragi 'baby-shower' (zabavo ob rojstvu otroka), skupaj z vsemi svojimi slavnimi 'frendi' in se potem kot vsak dober eko-vojščak z visoko-ogljični-odtis-puščajočim osebnim letalom Georgea Clooneya vrnila nazaj v London," med drugim piše razjarjeni Piers.

Lotil se je tudi Meghaninih samomorilskih nagnjenj. "Nismo izvedeli, kdo ji ni pomagal, ko jih je imela, ali zakaj ni sama poiskala terapevta, če ga je že tako zelo potrebovala," grmi Morgan. "Navsezadje je njen mož porabil leta razglabljajoč o duševnem zdravju in imel bližnje povezave z največjimi doborodelnimi ustanovami s področja duševnega zdravja."

"V resnici sta za rasistko ožigosala njeno Veličanstvo, Harryjevo babico."

"Namesto tega sta nas pustila v prepričanju, da je Palača zavrgla nosečo samomorilno žensko, v trenutku, ko je ta najbolj potrebovala pomoč," rohni novinar.

Morgana pa je izredno razburila tudi izjava, češ da je eden od članov kraljeve družine spraševal, kakšne barve polti bo otrok Harryja in Meghan. "Noben od njiju ni razkril, kdo je to vprašal in v kakšnem kontekstu," piše Morgan. "Tako smo ostali v prepričanju, da je kraljeva družina rasistična," dodaja in se sprašuje, ali je morda nedolžno vprašanje, ki temelji na tem, da je Meghanina mati pač temnopolta, že rasizem. "Bilo bi, če bi bilo vprašanje žaljivo ali pa če bi kdo dejal, da je to lahko problem. Vendar ne vemo niti tega, kaj je bilo v resnici izrečeno," piše Morgan. "Še več, Meghan nadaljuje z namigovanjem, ne da bi podala kakršenkoli dokaz, da je kraljeva družina njenemu sinu preprečila, da bi nosil prinčevski naslov, zaradi barve polti," nadaljuje in potegne sklep, da sta Meghan in Harry s tem prst uperila naravnost v kraljico samo.

 "Če bi napovedovala vreme, jima ne bi verjel niti besede,"

"Nobenega imena nista omenila, hkrati pa oba dobro vesta, da je edini član kraljeve družine, ki lahko odloča o plemiških naslovih, kraljica. In tako sta v resnici za rasistko ožigosala njeno Veličanstvo, Harryjevo babico," razloži Pierce Morgan.

Pod njegov komentar se je vsula množica komentarjev bralcev. Nekateri so mu ploskali, drugi so poskušali ublažiti njegove trditve, tretji so se iz njih norčevali ali pa bili zgroženi, ker je žalil Meghan in Harrya.

Podoben komentar pa je podal tudi v oddaji "Good Morning Britain" ("Dobro jutro, Britanija") ki jo vodi na televiziji ITV.

"Meghan si zasluži oskarja," je dejal. "Vse za kar si je kraljica tako dolgo prizadevala, sta preprosto vrgla v smeti," je dodal. "Če bi napovedovala vreme, jima ne bi verjel niti besede," je še dodal. 

Očitno je intervju desetletja le malokoga na Otoku pustil ravnodušnega. Veliko razprave o njem teče na družabnih omrežjih in tudi tam se kaže velik razkol Britancev v mnenjih.

Mediji, ki analizirajo vsako sekundo intervjuja, govorico telesa Harrya in Meghan, način, kako govorita, in številne druge podrobnosti, bodo imeli zagotovo še veliko snovi za pisanje in poročanje.

Eno pa je gotovo. Intervju je povzročil vsaj takšno razburjenje v britanski javnosti, kot ga je pred leti povzročil intervju Harryjeve matere, princese Diane, ki je razkrila svoje življenje s princem Charlesom, njegovo nezvestobo, svoje težave z bulimijo in odnos kraljeve družine do nje.