Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Toše bi dopolnil 40 let

Sonja Javornik, 25.01.2021 08:00:00

Tošeta Proeskega že 14 let ni več med nami. Njegov glas pa še vedno živi. Le ugibamo lahko, kaj vse bi še lahko z njim dosegel.

Delite na:
Toše bi dopolnil 40 let
Toše Proeski -
Danes bi Toše Proeski dopolnil 40 let. Ampak ta izjemni pevski talent, ki je z vokalom prenašal energijo in čustva, ki je ravno začenjal svetovno kariero, na Balkanu pa je bil itak na samem vrhu priljubljenosti, je leta 2007 v prometni nesreči tragično izgubil življenje in se veliko prekmalu pridružil zvezdam v večnosti ...
Toše Proeski še vedno ni pozabljen, saj vsako leto v njegov spomin organizirajo koncert, še vedno pa navdušujejo tudi njegove pesmi, ki jim je s svojim čarobnim glasom vdahnil večno življenje.
"Želim si, da bi bil živ in zdrav," si je malo pred smrtjo zaželel Toše Proeski. Makedonski pevec je pri 26 letih, veliko prezgodaj, zapustil ta svet, na katerem je imel še kup načrtov. Ker se je bal letal, se je iz Skopja v Zagreb na snemanje oddaje peljal z avtom.
Tam ga je čakalo kup opravkov – v studiu naj bi še nekaj posnel, potem naj bi se dobil zaradi slovenskega videospota, za dan kasneje pa je bilo itak v načrtu snemanje spota za hrvaški trg. Toše je tik pred tem izdal svojo zadnjo ploščo, posnel pa je tudi cel projekt v angleškem jeziku, ki naj bi ga lansiral med največje svetovne zvezdnike. No, Toše je zdaj res med njimi, ampak žal samo tistimi, ki so kot on umrli veliko prezgodaj ...
»Pri vsakem poslu je treba delati in se žrtvovati. Ampak meni to ni težko," je povedal v enem od svojih zadnjih intervjujev. "Ne zanimajo me zvezde in glamur ... Jaz imam rad glasbo, zato ker mi to nekaj pomeni in ne zato, da bi se vozil v limuzinah," je odgovoril na vprašanje, kaj pričakuje od plošče, ki jo je posnel za tujino in katere izida žal ni dočakal.
Toše je resnično užival v glasbi in v tem, da je osrečeval ljudi okoli sebe. Bil je najmlajši Unicefov ambasador, poleg tega pa je še sam prispeval za dobrodelne namene. Medtem ko je skrbel za vse okoli sebe, pa je bil on sam tisti, ki je imel najmanj od uspeha, saj za zasebno življenje praktično ni imela časa. "Nimam časa, da bi se posvetil sebi, pa tudi ne za svoje najbližje – prijatelje, mami, očetu. Prepričan sem, da me zdaj že zelo pogrešajo, zato se bom v tem letu potrudil, da bom imel več časa zanje. Navsezadnje si to tudi zaslužijo," je povedal v enem svojih intervjujev glasbenik, ki si je zaslužil vse lepo, vendar se je moral prezgodaj posloviti s tega sveta.