Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Odšel je Kralj intervjujev - Larry King

kl, 23.01.2021 14:34:22

Večkrat nagrajeni televizijski in radijski voditelj je umrl v 88. letu starosti.

Delite na:
Odšel je Kralj intervjujev - Larry King
Larry King je v svojih šovih gostil vse od predsednikov, kraljev, do slehernikov splet

Kralj po priimku, kralj intervjuja, bi lahko rekli o legendarnem voditelju, ki je v 63-ih letih svojega delovanja na radiu, televiziji in kasneje digitalnih medijih zapustil sledi, kot malokdo.

Njegovo ime je bilo sinonim za dober, izzivalen in direkten intervju. Ne glede na to, ali je gostil amerškega predsednika, kralja, tuje državnike in državnice, zvezde Hollywooda, osebe, ki so s škandali polnile naslovnice časopisov, ali "slehernika" je bil spoštljiv, a direkten. Njegova vprašanja so bila kratka, nezapletena in direktna - takšna, za katera je verjel, da prinesejo najboljši odgovor. Bil je samo prevodnik med gostom in občinstvom.

larry-king
Larry King z zakoncema Trump
splet

"Intervju je intervju. Gre za 'kdo, kaj, kje, kdaj in zakaj'. In čeprav je navdušujoče sedeti recimo z britanskim premierjem ali voditeljem neke države, še vedno ostaja ... 'Zakaj počnete to, kar počnete?' 'Kaj občutite ob tem, kar počnete?', 'Kaj mislite o tem, kar se dogaja po svetu?'. Voditelj intervjuja mora ostati spraševalec," je dejal o svojem delu. 

“Nikoli nisem sedel s predsednikom ZDA ali svetovnim državnikom ali voditeljem in si mislil: 'Oh, to je vodja države - moram biti drugačen.' Ne, jaz sem še vedno slehernik. Kaj bi človek z ulice rekel recimo francoskemu predsedniku, če bi imel priložnost govoriti z njim?," je Larry King povedal o načinu svojega dela.

larry-king
Larry King z ruskim predsednikom Putinom
splet

Rojen v newyorškem Brooklynu, je Larry King svojo kariero začel v 50-ih letih prejšnjega stoletja kot časopisni in kasneje radijski novinar in DJ. Kmalu je svoje radijsko delovanje razširil na intervjuje z zvezdniki in komentiranje športnih dogodkov. Leta 1978 je začel z radijskim šovom Larry King Show, ki so ga prenašali po vseh ZDA. Temu šovu je ostal zvest tudi, ko je leta 1985 začel voditi CNN-ov Larry King Show, ki ga je proslavil tudi po svetu.

Oddaja, v kateri je gostil goste najvišjega ranga in vse, ki so kakorkoli dvignili medijski prah, je trajala 25 let, do decembra 2010.

king 7.jpg
Larry King z Dalaj Lamo
splet

Za svoje delo je prejel več strokovnih nagrad in bil umeščen v nacionalno Hišo slavnih radijcev in Hišo slavnih komentatorjev. Tudi po umiku iz CNN je nadaljeval z delom in ustvaril še dva šova, ki sta bila v ZDA izjemno popularna.

Razen v svojih, se je mnogokrat pojavil tudi v drugih televizijskih šovih in filmih, kjer je igral večinoma samega sebe.

King, ki je bil kar osemkrat poročen, se je dlje časa boril z zdravstvenimi problemi, med drugim rakom na prostati in sladkorno boleznijo tipa 2. Leta 1987 je doživel prvi infarkt, leta 2017 pa so mu iz pljuč odstranili maligni tumor. Pred dvema letoma je moral v bolnišnico, kjer so mu po drugem infarktu zamenjali zamašeno arterijo.

larry-king
Larry King z junakoma Muppet Showa, Miss Piggy in Kermitom
splet

Lani poleti sta v razmaku nekaj tednov umrla dva od njegovih petih otrok - sin in hči.

Kljub vsem tem tragedijam je Larry nadaljeval z delom in na YouTubeu objavil še dve epizodi iz svojega šova Larry King Now. Maja lani je tudi naznanil, da bo začel objavljati svoj podcast.

Larry King je umrl danes zjutraj, zdravniki pa so o vzroku smrti sporočili le, da ni povezan s srčnim zastojem ali težavami s srcem. Je pa Larry pred nekaj tedni sporočil, da se je okužil z novim koronavirusom, zaradi česar je bil sprejet v bolnišnico, vendar je pred dnevi to tudi zapustil, ker naj bi se že bolje počutil.