klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Kate in William ganjena ob podpori javnosti Odkrito.si

Kate in William zapuščata London

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Stella: Vedno sem si želela posneti kakšno borbeno sceno

A. M., 21.01.2021 18:30:06

Mlada glasbenica Špela Jezovšek, ki ustvarja pod umetniškim imenom Stella, se vse bolj vzpenja po domači in tuji glasbeni sceni.

Delite na:
Stella: Vedno sem si želela posneti kakšno borbeno sceno
Vsestransko ustvarjalko odlikuje izvrsten glas, ki ga razvija v Vocal BK Studiu. Rok Mlinar

Če ste mislili, da je nasmejana 20-letnica iz Šentjurja pri Celju le glasbenica, ki prepeva na različnih odrih, ste se še kako zmotili. Stella je vsestransko nadarjena umetnica, ki je kot plesalka sodelovala na številnih mednarodnih tekmovanjih, na slovenskem izboru za evrovizijske mlade plesalce, pohvali pa se lahko tudi s kar nekaj nagradami in priznanji. Nastopila je tudi na mnogih pevskih festivalih v tujini in Sloveniji (Brinjevka, FeNS, Glas mladih, Blejski zlati mikrofon). Na 39. Glasu mladih v Črnomlju je zmagala z avtorsko skladbo 'Shotglass', srca Romunov pa osvojila v TV-šovu X Factor, kjer se je prebila med top 20 izvajalcev (med tisoči kandidati). Festival FeNS 2019 je osvojila s pesmijo Ocean, v finalu slovenskega predevrovizijskega izbora Ema Freš 2020 pa je navdušila s skladbo Ne vem, če sem v redu. Še prej je objavila ljubezensko razigran utrinek Tvoja budala, jesen pobarvala s singlom Muza, Ta neki neki pa napoveduje istoimenski prvi album, ki izide v teh dneh.

Svoj prvi album napoveduje s singlom in videom Ta neki neki

"Povod za to pesem so bile besede mojega menedžerja, ko je kdaj rekel, da kakšni pesmi nekaj manjka, pa ni znal povedati kaj: 'Neki, neki ... manjka!' To je bil štart, rdeča nit, tudi naslov, navdih za besedilo pa je bila seveda zaljubljenost," pravi o svoji novi pesmi Stella, ki nas je nehote z naslovom spomnila tudi na svojo romunsko dogodivščino, kjer se je na TV-šovu X Factor med tisoči kandidati prebila v top 20. To je bilo več kot dve leti nazaj, vmes je osvojila tudi kakšen festival in nanizala kup pesmi, ki jih bo še z nekaj novostmi že naslednji teden predstavila kot svoj prvi album Ta neki neki.

Špela Jezovšek, Stella
Na začetku sem hotela biti le v puloverju, a ko smo prispeli, mi je bunda nenadoma postala neznansko všeč, je dejala gibčna Stella.
Rok Mlinar

Napovedni singel pa vas bo do takrat zelo težko pustil na mestu: "Kot veste je ena mojih ljubezni tudi ples in tokrat sva se s producentom Blažem Hribarjem potrudila ustvariti pop komad z veliko plesne energije, Mark Černilec, ki igra v prejšnjem videu mojo muzo, pa je za video pripravil super koreografijo."

Rdeča nit videa je lov za zakladom, ki so ga posneli v Celju in okolici: "Ko najdem zemljevid, se s skrivnostnim neznancem podava v iskanje tistega neki neki, ki je v filmčku vizualiziran kot kristal. Ob avanturi imamo tudi akcijsko sceno zavito v ples. Koreografijo je, kot rečeno, pripravil Mark Černilec, ki obvlada hip hop, jaz sem bolj doma v modernem plesu. Sem si pa vedno želela posneti kakšno borbeno sceno in ta mi je zelo všeč. Sanje uresničene!" se ob omembi 'girl power' momenta nasmeji Stella.

Špela Jezovšek, Stella
Celotna ekipa je nad končnim izdelkom več kot zadovoljna.
Rok Mlinar

"Tudi tokrat bi se zahvalila Blažu Hribarju za odlično produkcijo, pa tudi Evi Vrečko, ki je za to in še nekaj pesmi na albumu zaigrala na violino. Kot pri 'Muzi' se je tudi pri 'Ta neki neki' kot režiser, snemalec in montažer odlično odrezal Rok Mlinar, za mojo vizualno podobo pa so poskrbele Neža Čuvan, Solo Mila in Aleksandra Podbregar iz Cvetličarnice. V glavni vlogi se mi je pri lovu na zaklad pridružil Denis Trap, zmagovalec Slovenske note 2019, Marku pa sta se v plesnih scenah pridružili še dve odlični hip hop plesalki iz plesnega centra Bolero, Ema Mlakar in Lana Vrtačnik.

Eden izmed kadrov, četudi v videu traja le nekaj sekund, je posnet na železniški postaji v Celju. Rok je vztrajal, da mora v ozadju kader prečkati vlak, zato smo ga vstrajno čakali in tudi dočakali. (smeh)

Špela Jezovšek, Stella
V glavni vlogi se ji je pri lovu na zaklad pridružil Denis Trap.
Rok Mlinar

Študira japonščino, ker preprosto obožuje zven tega jezika

Za konec naj še omenimo, da med Stelline hobije spadata tudi fotografiranje oblakov in spanje, poleg vsega naštetega pa vedno najde čas za prijatelje, družino in hišne ljubljenčke: "Študiram japonščino, ker preprosto obožujem zven tega jezika. Igram klavir, ukulele in violino. Poleg petja še plešem, tudi rišem rada, še posebej na majice. Zelo me vznemirjajo nočni sprehodi z dobro glasbo v slušalkah. Moja najljubša vrsta bolečine je v trebušnih mišicah, kadar se preveč smejim. Moja najljubša stvar na svetu pa objem."