Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Za Covidom-19 umrl basist Riblje Čorbe

kl, 29.11.2020 13:45:38

Miroslav Miša Aleksić je bil eden od ustanoviteljev skupine, ki je bila popularna na območju celotne nekdanje Jugoslavije.

Delite na:
Za Covidom-19 umrl basist Riblje Čorbe
Miroslav Miša Aleksič splet

Miša Aleksić se je že nekaj časa zdravil na kliniki Bežanijska kosa v Beogradu, pred dnevi pa se mu je stanje poslabšalo in priključili so ga na respirator, vendar je bolezen bila močnejša.

Miša je glasbeno kariero začel v skupini Rojali kot basist in pevec. S skupino je bil eno leto, potem pa je odšel na študij v ZDA in tam diplomiral.

Po vrnitvi v Jugolavijo in pod vplivom britanskih velikanov rocka, kot sta bili skupini Deep Purple in Led Zeppelin je osnoval skupino SOS. V skupini je tekom let prišlo do več menjav, dokler ni Aleksić skupaj z nekdanjim pevcem Ranega mraza Borom Đorđevićem leta 1978 osnoval skupino Riblja Čorba, ki je kmalu postala ena najbolj popularnih rock skupin v bivši državi.

Poleg igranja je bil Miša tudi tekstopisec in producent za mnoge druge izvajalce in skupine.

Umrl je v 67. letu starosti.

Ob smrti so se oglasili tudi mnogi njegovi kolegi iz glasbenega sveta.

"Dogovorila sva se, da bova umrla na odru, on pa je pohitel." S tem zapisom se je na spletu od Miše poslovil Bora Čorba in ga v svoji objavi imenoval za brata, s katerim se nikoli nista skregala.

"Šomi, brat, naj ti bo lahka črna zemlja," pa so v svoji skupni objavi zapisali člani Riblje Čorbe na svojem uradnem profilu.

Oglasil se je tudi Momčilo Bajagić - Bajaga. "Pred minuto sem izvedel, da je umrl moj prijatelj. Grozno mi je, ker je umrl eden od mojih najboljših prijateljev, to je vse, kar lahko rečem," je pretresen izjavil za srbske medije.

Rock skupina YU Grupa, ki prav danes obeležuje 50 let od nastanka, je na svojem Facebook profilu objavila: "Na žalost je na naše slavje padla senca zaradi vesti, da je umrl naš veliki prijatelj in kolega Miša Aleksić. Dragi Mišo, bilo nam je v čast živeti R'N'R s tabo."