Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Umrla mu je na rokah - Ljubezenska zgodba Mustafe Nadarevića

kl, 23.11.2020 10:43:07

Malokdo ve, da je legendarni igralec bil poročen s slovensko kostumografko in scenografko. Skupaj sta bila več kot 20 let, poročila pa sta se le nekaj mesecev preden je umrla.

Delite na:
Umrla mu je na rokah - Ljubezenska zgodba Mustafe Nadarevića
Slavica Radović in Mustafa Nadarević na poroki splet

V svojem življenju je Mustafa Nadarević bil več bitk, zagotovo pa je bila najtežja izmed tistih, ki jih je izgubil, smrt njegove največje ljubezni, Slavice Radović, kosutmografke in scenografke iz Kopra.

Mustafa  in Slavica sta se spoznala, ko je on bil že v zrelih letih in za seboj imel že dva neuspela zakona ter tri otroke. V Slavici je našel sorodno dušo in čeprav je o svojem intimnem življenju redko govoril v javnosti, je Mustafa, kadar je govoril o njej, vedno dejal, da ga je Slavica oplemenitila.

Kadar je v intervjujih govoril o svoji soprogi, je Mustafa nikoli ni omenjal z njenim imenom, pač pa jo je imenoval "moja ljubezen"

Skupaj sta preživela dve desetletji, poročila pa sta se le nekaj mesecev preden je Slavica umrla, na intimnem obredu, na njen rojstni dan, 25. aprila. Za poroko sta se odločila, ker sta oba vedela, da se bliža neizogibno. Slavica se je namreč več kot deset let borila z rakom na dojki in ko sta se odločila, sta že oba vedela, da bo bitko izgubila.

V boju proti težki bolezni sta poskusila vse konvencionalne in alternativne metode zdravljenja, vendar na koncu ni več nič pomagalo. Slavica je leta 2012 umrla v njegovih rokah. Od nje se je poslovil v Kopru, kjer se je rodila in preživela mladost. Ob Mustafi je ob slovesu bila le njegova najožja družina.

Njegovi kolegi so kasneje povedali, da je Mustafo Slavičina smrt močno prizadela in da se prve dni sploh ni zavedal, kaj se je zgodilo.

Vsi, ki so ju poznali, pravijo, da sta bila skladen par in da sta ju povezovali privrženost drug drugemu in ljubezen. Oba sta oboževala film in gledališče in bila sta tudi sodelavca v vsaki predstavi, ki jo je Mustafa Nadarević režiral. Igrala sta tenis in golf, uživala pa na letovanjih na Jadranu, kjer sta za svoj dopustniški dom vedno izbrala kakšen tih in miren kraj, kjer sta lahko bila sama.

Kadar je v intervjujih govoril o svoji soprogi, je Mustafa nikoli ni omenjal z njenim imenom, pač pa jo je imenoval "moja ljubezen" in o njej je govoril kot o hrabri, nadarjeni osebi, s katero se odlično razume in s katero si želi deliti preostanek svojega življenja. Kljub temu, da je vedel, da se njena bolezen ponavlja, je globoko v sebi verjel, da so pred njima še dolga lepa leta. Žal ni bilo tako.

"Zdaj sta ponovno skupaj," so na družabnih omrežjih ob njegovi smrti zapisali mnogi, ki so ju intimno poznali.