Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Igralki Nina Ivanišin in Ana Urbanc dobili prestižni nagradi

Teja Pelko, 31.12.2019 14:00:00

V Škofji Loki so že 49. podelili Severjeve nagrade za igralske dosežke.

Delite na:
Igralki Nina Ivanišin in Ana Urbanc dobili prestižni nagradi
Nina Ivanišin je leta 2007 že dobila študentsko Severjevo nagrado, in sicer za vlogo Mathilde von Zahnd v Dürrenmattovih Fizikih. Marko Vavpotič, M24.si

Za igro v slovenskih poklicnih gledališčih sta jo dobili Nina Ivanišin in Ana Urbanc, med študenti dramske igre sta si jo prislužila Lara Wolf Završnik in Gal Oblak, najboljšo stvaritev v ljubiteljskem gledališču pa je po mnenju strokovne žirije, ki ji je predsedovala igralka Silva Čušin, člani pa so bili igralka Nataša Barbara Gračner, dramaturginji Diana Koloini in Tea Rogelj ter igralec in režiser Jaša Jamnik, ustvaril Anže Zupanc.

Dobitnike prestižnih nagrad, ki jih podeljuje Sklad Staneta Severja, ustanovljen v spomin na legendarnega gledališkega in filmskega igralca, je strokovna žirija izbrala po pregledu vseh predlogov iz lanske in predlanske gledališke sezone.

Ani Urbanc, članici ansambla Drame SNG Maribor, so Severjevo nagrado dodelili za pet vlog, ki jih je v zadnjih dveh letih oblikovala v matičnem gledališču. Gre za vloge Veronique Houille v konverzacijski komediji Bog masakra, Antigone v Ojdipu v Kolonu, Karoline v igri Kazimir in Karolina, Blanke v odrski priredbi filma Popolni tujci ter Elizabeth Proctor v Lovu na čarovnice.

Nini Ivanišin je žirija nagrado dodelila za štiri vloge, ki jih je ustvarila v SNG Drama Ljubljana (Lojzka v Hlapcih, Agata Schwarzkobler v odrski postavitvi romana Visoška kronika, Nežka v komediji Ta veseli dan ali Matiček se ženi ter Ž v sodobni drami Pljuča), in eno v Anton Podbevšek teatru (v dramatizaciji romana Demian).  

Lara Wolf Završnik
Lara Wolf Završnik si je z Galom Oblakom prislužila študentsko Severjevo nagrado za vlogi Norca in Kralja Leara v istoimenski Shakespearjevi drami.
Marko Vavpotič, M24.si


Lara Wolf Završnik in Gal Oblak sta si študentsko Severjevo nagrado prislužila za vlogi Norca in Kralja Leara v istoimenski Shakespearjevi drami, Anže Zupanc iz KUD Franc Kotar Trzin pa je nagrado za igralsko stvaritev v slovenskem ljubiteljskem gledališču prejel za vlogo v uprizoritvi Blaznost igre.

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 51, 19.12.2019