phillip schofield 1 Dobra karma

Po 27 letih zakona priznal, da je gej, pred tem pa...

4_Helena Blagne_Led in sol_foto_2) Svet24.si

Kdo je skrivnostni ljubimec Helene Blagne?

michel stephan pl1 Reporter.si

Tožilstvo prikriva sporni sklep glede kemika dr. ...

aleksandra pivec, matej tonin, zdravko počivalšek, janez janša, vlada Svet24.si

V pogodbi tudi uvedba naborništva, dvig denarja ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Janša 3.0 bo v vladi močan kot še nikoli

maja-đukanović Njena.si

Sanjski moški: Našli smo izginulo Majo

Princ Harry, Anglija Njena.si

Princ Harry se je sam vrnil v Anglijo in ni videti...

Zrezek z zelenjavo za božansko kosilo

M. Kr., Ženska, 12.05.2019 11:01:17

Pripravite sočne goveje zrezke z zelenjavo po našem receptu in navdušite svoje najdražje.

Delite na:
Zrezek z zelenjavo za božansko kosilo
Goveji zrezek z zelenjavo Dreamstime

Goveji zrezki z zelenjavo

Sestavine za 4 do 6 oseb:
6 govejih zrezkov po približno 100 g,
2 srednje velika korenčka,
3 majhne čebule,
200 g mesnate slanine v kosu,
3 stroki česna,


2 vrečki suhih gob ali zamrznjenih,
brizg kisa,
1 žlička ostre rdeče paprike,
sol, poper, origano,
3 žlice olja in
čista goveja juha za zalivanje.

Priprava:
Korenčka ostrgamo in operemo, čebulo olupimo. Korenčka, čebulo in slanino narežemo na centimeter velike kocke. Česen olupimo in narežemo na tanke rezinice. Zrezke oplaknemo, popivnamo in ob robovih malo zarežemo, da se ne bodo zvijali. Suhe gobe namočimo v mlačni vodi, zamrznjene pa blanširamo. V kozici razpustimo slanino, dodamo čebulo in opražimo, da postekleni. Dodamo velik brizg kisa, postrgamo po dnu, dodamo korenček in ožete gobe, začinimo s papriko, soljo, poprom in origanom ter vse skupaj še malo popražimo. Vzamemo iz kozice. Zrezke posolimo in popopramo. V ponvi z višjim robom segrejemo olje, vanjo položimo zrezke in jih na močni vročini po obeh straneh rjavo popečemo. Dodamo zelenjavo, vročino zelo znižamo in jed počasi zdušimo do mehkega. Po potrebi zalivamo z govejo juho. Poleg ponudimo kuhane široke rezance.

Objavljeno v reviji Ženska št. 3, 4. 3. 2019.