NLP, satelit, Landsat 9 Svet24.si

FOTO: Nad Belgijo opazili NLP? Zaskrbljeni ...

miha kralj 1 Svet24.si

Huda nesreča sina slovenskega glasbenika

anton olaj ales hojs bobo2 Svet24.si

Generalni direktor policije se je odzval na ...

jansa dimnik plezanje vlada Reporter.si

Navadnim ljudem je plezanje na trboveljski dimnik ...

darko njavro Necenzurirano

Radarski posli Janševega specialca v domačem ...

ryo-tatsuki Odkrito.si

Japonska jasnovidka, ki je napovedala katastrofo v...

Utopitev Ekipa24.si

GROZA! Skoraj jo je ŽE REŠIL, nato sta OBA ...

Znamenite pekoče perutničke Buffalo

M. K., 06.07.2021 11:00:16

Ste v nešteto filmih, serijah in na spletu zasledili ameriško specialiteto "Buffalo wings"? Tu je recept!

Delite na:
Znamenite pekoče perutničke Buffalo
/ shutterstock

Sestavine:

-          100 g koruznega škroba

-          1 kg perutničk, splaknjenih in osušenih

-          30 g moke

-          1 žlička sladke paprike v prahu

-          1 žlička česna v prahu

-          1 žlička mletega kajenskega popra

-          2 žlički pecilnega praška

-          2 žlički soli

-          1 žlička mletega črnega popra

-          150 ml vode

-          rastlinsko olje za cvrtje

-          150 g ameriške omake Buffalo (zamešamo 100 g stopljenega masla, 100 g pekoče čilijeve omake, 2 žlici belega kisa, 2 žlici worcestrske omake)

Priprava:

1.       V večji posodi premešamo perutničke s 30 g koruznega škroba, tako da se na perutničkah naredi sloj škroba. Razporedimo jih na večji pladenj in položimo za 20 minut v hladilnik, da se popolnoma osušijo in ohladijo.

2.       V drugi posodi premešamo preostali koruzni škrob z moko, papriko, česnom, kajenskim poprom, pecilnim praškom, soljo in poprom. Počasi dodajamo vodo in sproti mešamo, dokler se ne znebimo vseh grudic in dobimo gladko tekočo zmes.

3.       V večjem loncu segrejemo olje za cvrtje na 180 stopinj Celzija.

4.       Perutničke pomočimo v tekočo zmes in odcedimo, kar je odveč. Cvremo jih v olju, dokler niso zlato rjave barve (8-10 minut). Vzamemo jih iz olja in položimo na kuhinjske brisače, ki bodo vpile odvečno maščobo.

5.       Piščanca položimo v večjo čisto posodo in ga polijemo z omako Buffalo, tako da se vse perutničke prelite z omako. Serviramo še tople.