atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Znamenite pekoče perutničke Buffalo

M. K., 06.07.2021 11:00:16

Ste v nešteto filmih, serijah in na spletu zasledili ameriško specialiteto "Buffalo wings"? Tu je recept!

Delite na:
Znamenite pekoče perutničke Buffalo
/ shutterstock

Sestavine:

-          100 g koruznega škroba

-          1 kg perutničk, splaknjenih in osušenih

-          30 g moke

-          1 žlička sladke paprike v prahu

-          1 žlička česna v prahu

-          1 žlička mletega kajenskega popra

-          2 žlički pecilnega praška

-          2 žlički soli

-          1 žlička mletega črnega popra

-          150 ml vode

-          rastlinsko olje za cvrtje

-          150 g ameriške omake Buffalo (zamešamo 100 g stopljenega masla, 100 g pekoče čilijeve omake, 2 žlici belega kisa, 2 žlici worcestrske omake)

Priprava:

1.       V večji posodi premešamo perutničke s 30 g koruznega škroba, tako da se na perutničkah naredi sloj škroba. Razporedimo jih na večji pladenj in položimo za 20 minut v hladilnik, da se popolnoma osušijo in ohladijo.

2.       V drugi posodi premešamo preostali koruzni škrob z moko, papriko, česnom, kajenskim poprom, pecilnim praškom, soljo in poprom. Počasi dodajamo vodo in sproti mešamo, dokler se ne znebimo vseh grudic in dobimo gladko tekočo zmes.

3.       V večjem loncu segrejemo olje za cvrtje na 180 stopinj Celzija.

4.       Perutničke pomočimo v tekočo zmes in odcedimo, kar je odveč. Cvremo jih v olju, dokler niso zlato rjave barve (8-10 minut). Vzamemo jih iz olja in položimo na kuhinjske brisače, ki bodo vpile odvečno maščobo.

5.       Piščanca položimo v večjo čisto posodo in ga polijemo z omako Buffalo, tako da se vse perutničke prelite z omako. Serviramo še tople.