Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Zmehčajte junetino - s sadjem

kl, 27.09.2020 11:56:40

Junetina pri pripravi pogosto postane trda in težko žvečljiva, zato je mnogi ne marajo. Obstaja pa kar nekaj postopkov, s katerimi jo lahko zmehčamo.

Delite na:
Zmehčajte junetino - s sadjem
Priprava junetine splet

Če želite, da bo junetina mehka, jo obložite s kivijem in nekaj časa pustite. Kivi namreč vsebuje encime ki pomagajo pri razgradnji vezivnega tkiva v mesu, tako da to postane zelo mehko.

Če ste se odločili za marinado, potem jo pripravite, kot ste nameravali, kakšno uro ali dve pred pripravo pa dotajte še kivi. Vendar pozor! Če boste meso predolgo pustili obloženo s tem sadežem, bo postalo premehko in bo med pripravo začelo razpadati.

Podoben učinek ima tudi ananas.

Junetino odlično zmehča tudi riževo vino. Naredite marinado z malo riževega vina, oljčnega olja, naribane čebule in jabolka. Meso postavite v marinado in dajte v hladilnik, kjer naj odleži preko noči. Poleg odličnega okusa bo meso postalo tudi mehko "kot puter".

Napitki s colo so odlični za mehčanje mesa pred praženjem, posebej pri debelejših zrezkih. Vse, kar morate narediti je, da meso pustite v napitku s colo kakšnih 10 minut. Potem ga osušite in prepražite na maščovbi z malo črnega popra. Odlično bo.

Limona in kis sta običajna pripravka za mehčanje mesa. V limoninem soku naj meso počiva kakšno uro, v kisu - pravzaprav marinadi s kisom pa preko noči.