malalan karmen Odkrito.si

Znan slovenski draguljar z ženo v Južno Afriko

horoskop Svet24.si

Horoskop za soboto, 25. maja

profimedia-0347342852 Petisvet.si

V čem so nebesna znamenja močna in v čem šibka?

upokojenci, upokojenka, socialno ogroženi Svet24.si

Kdo bo vladal slovenskim upokojencem?

jayme closs Svet24.si

Surovo ubil starša 13-letnice in jo nato ugrabil,...

timon sturbej Njena.si

Igralec Reke ljubezni bo snemal z legendarnim ...

Bojan papez kolo Njena.si

Noro: Bojan Papež s kolesom do Dubrovnika!

To je slasten zapečen krompir z bohinjskim sirom!

Maja Poljšak, Maja, 01.03.2019 11:01:56

Pripravite tradicionalno slovensko kosilo in navdušite svoje najdražje.

Delite na:
To je slasten zapečen krompir z bohinjskim sirom!
Krompir s sirom Revija Zvezde

Zapečen krompir z bohinjskim sirom

Sestavine za 4 osebe:
· 1,2 kg krompirja
· 50 g masla
· 2 jajci
· 2 dl kisle smetane
· sol
· 150 g bohinjskega sira

Priprava:

1. Krompir skuhamo, olupimo in narežemo na ploščice. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Pekač dobro namažemo z maslom in vanj zložimo približno polovico krompirja.

2. Jajci z metlico stepemo, dodamo smetano, solimo in dobro premešamo. Sir na grobo naribamo in ga približno 2/3 dodamo jajcem. Krompir prelijemo s polovico jajčne zmesi, nanj naložimo drugo plast in znova prelijemo.

3. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 25 minut.

Majin nasvet: Proti koncu pečenja jed potresemo s preostalim sirom, da dobi zlato skorjico.

Objavljeno v reviji Maja št. 4, 15. 2. 2019.